Connect with us

GÜNDEM

Gözler bugün saat 16.00’ya çevrildi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 16.00’da AKP Genel Merkezi’nde görüşecek. Kurmayların da katılacağı görüşmede Erdoğan ve Özel’in yeni anayasa ve Gazze konularını masaya yatırmaları bekleniyor.

Published

on

Türkiye’de tüm gözler bugün saat 16.00’da AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in görüşmesine çevrildi.

8 YIL SONRA BİR İLK

Görüşme 8 yıl sonra bir ilk niteliğinde. AK Parti ve CHP genel başkanları 2016’dan sonra ilk kez bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Özel’i bir araya getirecek süreç, CHP Genel Başkanı’nın Erdoğan’a açtığı bayram tebriği telefonu ile başladı.

Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104’üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede bir araya gelme kararı alındı.

ANA GÜNDEM MADDESİ YENİ ANAYASA

AK Parti Genel Merkezi’nde saat 16.00’da gerçekleşecek görüşmede ana gündem maddesi yeni anayasa. Erdoğan, Irak dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, “CHP’nin de değişime destek verecebileceği inancındayım” ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Özel’in çantasında ise anayasa dışında, borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının artırılması olacak.

Öte yandan belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen projeleri, hayat pahalılığı, emekli aylıkları, ve atama bekleyen öğretmenler gündemindeki diğer başlıklar olacak.

Kritik görüşme öncesi eski CHP genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu, Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın ile telefonda görüşen Özel, Erdoğan’la yapacağı görüşmeye ilişkin görüş ve önerilerini aldı.