Connect with us

Güncel

Apo’nun yeğeni TBMM divan katibi oldu!

Published

on

Siyasi özgürlükleri kısıtladığı gerekçesiyle her fırsatta eleştirilen AKP, ne kadar özgürlükçü bir parti olduğunu nihayet kanıtladı. Bölücübaşı'nın öpöz yeğeni Dilek Öcalan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı üyesi oldu. Böylece düşünce ve siyasi eylem özgürlüğü konusunda Türkiye zirveye ulaşmış oldu. 

GEZİ PARKI'NA GENÇLERİ SOKMAYAN AKP MECLİS'E ÖCALAN'I SOKTU
13 yıllık iktidarı döneminde siyasi  özgürlükler konusunda onca eleştiriyi hiç de hak etmediğini kanıtlayan AKP, “özgürlükleri kısıtlayan parti” iddialarını çürütürcesine bölücü, bebek katile Apo'nun yeğeninin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne milletvekili olarak girmesini sağlamış oldu.
Gezi Parkı olaylarında ve hatta bugünlerde bile gençleri parka almayan hemen her gün parkı halka kapatan, koskoca bir sıfır olduğu yargıda da hiç şüphe bırakmayacak şekilde kabul edilen Ergenekon davasında sanık konumunda olan çok sayıda seçilmiş milletvekilini bile Meclis'e almayan AKP, demokratik haklarda ne kadar ileri gittiğimizi; Avrupa'ya insan hakları ve özgürlükler dersi verecek kadar serbestiyet yanlısı olduğunu kanıtlamış oldu.
APO'NUN YEĞENİ CEYLAN DERİSİ KAPLAMALI MECLİS KOLTUKLARINDA VEKİLLİK YAPACAK
Yarından itibaren Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor olacak. En yaşlı üye sıfatıyla Deniz Baykal TBMM Başkanı olarak yarınki ilk oturumu yönetecek. Apo'nun kız kardesi  Fatma Öcalan'ın kızı Dilek Öcalan da en genç milletvekillerinden biri olarak Başkanlık Divanı’nda görev yapacak.

TARİH TEKERRÜR ETTİ… KENDİ HAPİSTE FİKRİ MECLİS'TE… ÖCALAN TBMM DİVANI’NDA
Milletvekilleri, yarın saat 15.00’ten itibaren Genel Kurul’da yemin ederek görevlerine başlayacaklar. En yaşlı üye olan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yemin edip kürsüye oturmasıyla Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in görevi sona erecek. Baykal’a, katip üye olarak en genç altı milletvekili dönüşümlü eşlik edecek. İlk olarak Başkanlık Divanı’na 26 yaşındaki HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer ile 27 yaşındaki AK Parti Tokat Milletvekili Fatma Gaye Güler’in çıkması bekleniyor. Sonraki oturumlarda 28 yaşındaki HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan da Divan’da görev alacak.
Abdullah Öcalan'ın yeğeni HDP Şanlıurfa milletvekili Dilek Öcalan, Meclis'e gelerek kayıt işlemlerini yaptırdı. Öcalan TBMM rozetini takmadı.
 
DİLEK ÖCALAN KİMDİR?

HDP Şanlıurfa 2. sıra adayı olarak seçimlere giren Dilek Öcalan 1987 doğumlu ve Abdullah Öcalan’ın öz yeğeni. Apo'nun kız kardeşi Fatma Öcalan'ın kızı.
Parti içerisinde MYK’da  “kadın özgürlüğü” ile ilgili çalışmalarda öne çıkan Dilek Öcalan'ın, HDP’nin Meclis’e giren en genç milletvekili.
Ömerli doğumlu ve bekar olan 28 yaşındaki Dilek Öcalan, 23 Aralık 2013 tarihinde İmralı'ya giderek dayısıyla görüştükten sonra konuşma detaylarını medyaya aktarmasıyla tanınmıştı.
Şanlıurfa HDP il yöneticileri, Öcalan’ın adaylığını “Genç ve dinamik, çalışma yürütebilecek kadın adaylara ihtiyacımız vardı. Dilek Öcalan da bunlardan biri” sözleriyle değerlendirmişti.
HDP'nin yerel yöneticileri, Dilek Öcalan için, “10 milyon insanın ‘irademdir’ dediği bir önderin yeğeni sonuçta ve elbette insanlar üzerinde bunun da etkisinin olduğunu kabul etmek gerekir” diyorlar.
  
İSMİNİ ÖCALAN ÖNERDİ
Abdullah Öcalan’ın İmralı ziyaretleri sırasında, Dilek Öcalan’ın adaylık için başvurması isteğini heyetle paylaştığı belirtiliyor. Hem genç hem kadın olması bakımından Öcalan’ın, yeğeninin üst sıralarda yer alması için de görüş bildirdiği dile getiriliyor.
ÜNİVERSİTE MEZUNU
3 Ekim 1987 doğumlu olan yeğen Öcalan, Mersin Üniversitesinde okudu. Öcalan, Diyarbakır Bağlar Belediyesi'nde de bir süre çalıştı. Daha önce parti faaliyetlerinde yer almayan Öcalan, BDP'nin bölge partisi düzeyine çekilmesi nedeniyle ilk kez siyasete adım atıp PM'de görev aldı.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir