Connect with us

DÜNYA

Gizli istihbarata açık cevap!

Published

on

Şam yönetimi aslında bu açıklamayı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clintonın, “Kimyasal silah kullanılması kırmızı çizgimizdir” uyarısı üzerine yaptı. Ancak Clinton’a verilen cevap, ismini gizleyerek Guardian Gazetesi’ne demeç veren Türk yetkiliye denk geldi!

Bayan Clinton’ın uyarısı ile eş zamanlı olarak İngiliz Guardian gazetesine demeç veren  isminin yazılmasını istemeyen Türk yetkili, özel istihbarat bilgilerine dayanarak Suriye’nin muhaliflere karşı kimyasal silah ve füze kullanacağını iddia etmiş ve Türkiye’nin NATO’dan patriot talep etme gerekçesini de bu istihbarata dayandırmıştı.

İsmini açıklamayan Türk yetkilinin Guardian gazetesine verdiği demecin üzerinden 24 saat  geçmeden Suriye, her ne kadar Bayan Clinton’a cevap niteliği taşısa da muhaliflere karşı kimyasal silah kullanmayacağını resmen ilan etti. Suriye’nin bu açıklaması Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi.
Suriye kendi halkına karşı kimyasal sillah kullanmayacağını açıkladı.

Şimdi dünya, Suriye’nin Türkiye’ye saldırma olasılığı yokken Patriotları neden istediğini tartışıyor. Türkiye’nin ismini vermekten çekinen Ankara’daki yetkilisi ise Patriotları Suriye’nin kendi halkına karşı kimyasal silah kullanacağı yönünde edinilen istihbarat bilgilerine dayanarak NATO’dan istediklerini açıkladı. Suriye kimyasal silahı olmadığını ve olsa bile kendi halkına karşı kullanmayacağını da taahhüt ettiğine göre bu patriotlar neden geliyor?