Connect with us

GÜNDEM

Gezi’nin Sözcüsü sürüldü

Published

on

AKP’nin Gezi Parkı olaylarına katılanlara yönelik baskı ve sindirme uygulamaları sürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda görevli olan Taksim Dayanışması Sözcüsü geçici görevlendirmeyle sürgüne yollandı.

Gezi Parkı olaylarının sembol sivil toplum örgütü olan ve 120’nin üzerinde dernek, oda ve kuruluşun oluşturduğu Taksim Dayanışması’nın sözcülüğünü İstanbul Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman yapıyordu. Kahraman, Dayanışma’nın birçok açıklamasını kamuoyuna duyuran isimdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nda uzman olarak çalışan Kahraman, kendisine bugün tebliğ edilen bir yazıyla Gaziantep Koruma Kurulu’nda görevlendirildi. Kurul başkanlığından gelen yazıda görevlendirmenin gerekçesi olarak “göreviyle bağdaşmayan etkinliklerde bulunmak” gösterildi.

Sürgünü, sosyal paylaşım ağlarından Twitter’daki hesabından doğrulayan Kahraman, görevlendirmenin 1 aylık geçici süreyle olduğunu belirterek, “Bir ay süreyle Antep’te geçici görevlendirildim. Twitter’a yansıyan haberler doğrudur” dedi.

Kahraman’ın bir açıklamasına, AKP’nin Gezi Direnişi ile ilgili hazırladığı, Avrupa Birliği büyükelçilerine de izlettirilen “Büyük Oyun” isimli propaganda videosunda da yer verilmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir