Connect with us

DÜNYA

Çocukların öleceği savaşı poker oynayarak kurguladı

Published

on

ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi, dün belki de milyonlarca çocuğun ölümüne yol açabilecek bir savaşın planlamasını yaparken Senatör John McCain bir skandala imza attı. McCain, savaş planlamasını yaparken bir taraftan da cep telefonundan internet aracılığı ile online poker oynuyordu.

Senato Dış İlişkiler Komitesi bu toplantısında Suriye'ye askeri müdahaleye izin veren bir taslak önerge üzerinde uzlaştı.

Komitenin savaş yanlısı bu önergesi Ortadoğu'da belki de milyonlarca insanın ölümüne neden olabilecek uzun bir savaşın da başlangıcı olacak. Kimse bu savaşın nerde başlayıp nerde biteceğini kestiremiyor.

Amerikalı Senatörler, Suriye'deki trajediye son vermek için “insanlık adına, insani” bir karar verirken aslında insan hayatı üzerine nasıl bir kumar oynadıklarını da kanıtlarcasına ellerindeki dijital cihazlarla kumar oynuyordu.

ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi'ndeki bu toplantıda ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ve ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey de vardı.  Toplatıda Suriye'ye askeri müdahale konuşuldu.

Öbür adı “ölüm” olan savaşın konuşulduğu toplantıda Cumhuriyetçi senatör John McCain, cep telefonunda poker oynayarak bir skandala imza attı.

Toplantıda McCain'in poker oynadığını ortaya koyan fotoğrafın sosyal medyada yayınlanması sosyal medyada büyük tepki gördü.

Savaş kararı alırken poker oynamasının dünyanın büyük bir kesiminde farklı algılara neden olduğunun farkında bile olmayan Cumhuriyetçi Senatör John McCain  ise, gelen tepkilere Twitter'daki hesabından, “Skandal! Senatodaki toplantıda cep telefonumda oyun oynarken yakalandım. Daha kötüsü de oyunu kaybettim!” esprisi ile yanıt verdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir