Connect with us

Güncel

Şam’a yanıt: Savaşa hazırız!

Published

on

Başbakan Erdoğan, G-20 Zirvesi için Rusya hareketinden önce havaalanında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal el Malik'ten gelen, “Yalnız İsrail değil Türkiye'yi de vururuz” tehdidinden hemen sonra gazetecilerden sıcağı sıcağına gelen, “Esad'ın  savaş çıkaracağı açıklamaları oldu. Türkiye bunun içinde olursa hazırlıklar ne aşamadadır?” sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

“Şu anda Türkiye'nin böyle bir duruma hazır olup olmadığı gibi bir soruyu düşünürsek yanlış olur. Tabii ki ülkemiz  böyle birşeye her an hazırdır. Tabi, Suriye kendisi buna ne kadar hazırdır bunu bilemem.

Özellikle bu konudaki askeri mercilerimiz iyi biliyor. Biz de onlardan aldığımız bilgilerle az çok biliyoruz. Beşar neye dayanarak güvenerek böyle bir açıklama yapıyor onu da bilmiyorum. Şu anda Süriye'de Suriye halkı olarak çok ciddi bir yönetim krizi içerisinde. İnsanlar orada yokluğu yaşıyor.

Çok büyük sıkıntılar içerisinde yaşam mücadelesi veriliyor. Buna tahammül edemeyen insanlar da yaklaşık 5 milyon insan. Bunların bir kısmı ülke içinde 2 milyona yakın insan da Suriye'yi terketmiş vaziyette. 500 bin kişi bizim ülkemizde. Bu birşeyi gösteriyor. Demek ki suriye bir bunalımın içerisinde.

Siz kendi insanınızı yönetemiyorsunuz. Burada kalın çağrısına rağmen güvenemiyor. Sivil yerleşim bölgleerini bile bombalayan oradaki insanlara bile saldıran bir zihniyet var. Bu şekilde köhnemiş bir zihniyet, dikta zihniyeti karşısında vatandaş kaçacaktır. Ya kendi ülkesi içerisinde değişik şehirlere yahut da ülkesini canı gibi sevdiği ülkesini terkediyor. Bütün bunların değerlendirmeleri yapılıyor. Temennim bir an önce yürütemediği barışı sağlayamadığı Suriye'ye ve Suriye halkına daha fazla zulmetmez ve Suriye'den ayrılır.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir