Connect with us

DÜNYA

Savaş’sız çözüm ihtimali kalmadı

Published

on

ABD Başkanı Barack Obama'nın İsveç ziyaretinde Suriye'deki katliamla ilgili ve olası müdahaleyle ilgili ilk kez çok net bir ifade kullandı ve savaştan başka çıkış yolu kalmadığını dünyaya ilan etti.

Obama,”Suriye'ye operasyon düzenlenmezse saldırılar artar” diyerek, Suriye'ye askeri müdahalenin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

Obama; ” Uluslararası topluıluk Suriye'deki barbarlığa sesiz kalamaz. Suriye'de kimyasal silah kullanıldı bunun sorumlusu Beşar Esad'dır. Suriye'ye operasyon düzenlenmezse saldırılar artar. Biz tehditler karşısında birşeyler yapmalıyız” dedi

“Hala sebep mi bulmalıyız?”

BM uzmanlarının araştırma sonuçlarını beklemeden,  “Suriye'de kimyasal silah kullanıldı bundan eminim” diyen Obama, “Elimizde Suriye'de sarin gazı kullanıldığını gösteren ve oradaki insanlardan alınan örnekler var. Kimyasal silah kullanıldı. Suriye bile inkar etmedi. Suriye'de muhaliflerin elinde kimyasal silah kullanma kapasitesi yok. Bunca kanıta rağmen Esad'a karşı harekete geçmek için bir sebep mi bulmalıyız. Kongrenin Suriye'ye müdahale kararına 'evet' diyeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir