Connect with us

DÜNYA

Erbil’deki patlamalar Suriye bağlantılı

Published

on

Irak'ın özerk Kürdistan bölgesinin yönetim merkezi Erbil'de dün en az altı kişinin ölümüne yol açan bombalı saldırıların Suriye'deki olaylarla bağlantılı olabileceği fikri öne sürüldü.

Başkent Bağdat'ta Irak Başbakanı Nuri Maliki'nin sözcüsü Erbil saldırılarının Suriye'de Kürtler ve İslamcı militanlar arasında süregiden çatışmalarla bağlantılı olabileceğini açıkladı.

Suriye bağlantısına ilişkin kuşkular Iraklı güvenlik uzmanı Ali el-Haydari tarafından da dile getiriliyor.

El-Haydari, ''el-Nusra Cephesi'nin Kürtlerden intikam almak için'' Erbil'i hedeflemiş olabileceğini söyledi.

Irak'ın geri kalan birçok bölgesinin aksine Erbil'de son altı yıldır benzer bir saldırı meydana gelmemişti.

Bomba yüklü araçlarla Kürt yönetiminin içişleri bakanlığı ve emniyet müdürlüğünü hedefleyen saldırganlar, güvenlik güçlerine üye altı kişinin ölümüne neden oldu. Yaralı sayısı ise 36 olarak bildiriliyor.

Bomba yüklü bir arabayla bariyerleri aşan ilk intihar eylemcisi aracını infilak ettirdikten sonra, kurtarma ekipleri olay mahaline vardığı sırada gene bomba yüklü bir araç kullanan ikinci bir intihar eylemcisi kendini havaya uçurdu.

Bunun yanısıra olay mahalinde yaya olarak bulunan militanların da saldırıya destek verdiği bildiriliyor.

Kürdistan Bölgesel Hükümeti'nin internet sitesinde yayımlandığı bildirilen açıklamada, bazı görgü tanıklarının beş intihar eylemcisinin üzerlerindeki bombaları havaya uçurmaya fırsat bulmadan öldürüldüğünü anlattıkları belirtiliyor. Kimi diğer resmi açıklamalarda ise öldürülen militan sayısı dört olarak verildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir