Connect with us

Güncel

“Apo AKP’nin eş başkanıı olsun!”

Published

on

Partisi'nin haftalık olağan Meclis Grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın dün açıkladığı demokratikleşme paketini eleştirdi.

Bahçeli demokratikleşme paketinin eş başkanlık kurumunu resmileştirdiğini belirterek, Abdullah Öcalan'ın AKP'ye eş başkan yapılmasını önerdi.

Bahçeli şunları söyledi:

“Partilere eş başkanlık sistemi pakette yer almaktadır. BDP'nin eş başkanlık sistemini resmileştirmiştir. Oldu olacak bunun ilk uygulamasını Başbakan Erdoğan yapmalı ve Öcalan'ı partisine eş başkan olarak almalıdır…

“Başbakan PKK'ya boğun eğdi”

Farklı dil ve lehçelerde siyasi propagandanın önü açılmıştır. Bu PKK'nın istekleri arasındadır. Bu ülkemizi iki dilli ve iki parçalı hale getirecektir. Masum ve kabul edilebilir herhangi bir yönü yoktur.

Başbakan'ın paketinde özel okullarda farklı dil ve lehçelerde eğitim yer almaktadır. Bu bal gibi anadilde eğitim onayıdır. Başbakan bu zorlamaya boyun eğmiş ve tarihi bir zilletin tarafı olmuştur. Aynı başbakan 15 Ağustos 2013 günü Türkmenistan dönüşünde anadil ile ilgili bir soruya böyle bir çalışma yok demiştir. 'Biz AKP olarak ülkeyi bölecek konularda adım atmayız' demiştir.

“İki yüzlülüğün destanını yazdılar”

Başbakan ne oldu da 45 gün içinde çarketmiş ve yeni bir iki yüzlülük destanı yazmıştır. Demek ki PKK öyle boğazını sıkmış ki ipleri teröristlerin eline vermiştir. Türkiye fikirleri 45 günde değişen bir başbakan tarafından yönetilmektedir. Anadilde eğitim Türk milleti için en büyük açmazdır. Türkçeyi parçalanmaya götürecektir. MHP olarak bunu kabullenmemiz kesinlikle mümkün olmayacaktır.

“PKK'nın filesini dolduruyor”

Köylerin eski isimlerinin yeniden alınması sözkonusu olacaktır. İl ve ilçe isimlerinin değiştirilmesi için yasal düzenleme yapılması ifade edilmiştir. Bu Türkiye'nin üniter yapısına kast eden bir düzenlemedir. Öte yandan Roman Dil ve Kültür enstitüsü için kollar sulanmıştır. Erdoğan Roman konutlarından bahsetmektedir. Saymakla bitiremediği 36 etnik unsur için de konut yapacak mıdır? MHP bu bölücü ve dışlayıcı kararı ilkel ötekileştirici ve vahim bulmaktadır. Erdoğan'ın ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik kurulunun da suyu çıkmıştır. Demokratikleşme paketinde yer alan diğer konu başlıklarının tartışmaya açık yönleri ve az da olsa olumlu yanları olabilir. Fakat genel olarak PKK'nın paketin her satırına sinmiştir. Paket PKK'nın filesini doldurmuş ve kanlı sofrasına meze olmuştur.

“Andımızı kaldırmak ahlaksızlıktır”

Son olarak duygulanarak hatırladığımız Andımız'ın kaldırılması büyük bir ahlaksızlıktır. Erdoğan ve zihniyeti her sabah yavrularımızın Türküm demesinin neresinden rahatsızdır? Sayın Erdoğan PKK bu kadar mı seni korkuttu bu kadar mı başını ağrıttı. Yarın aileler okullara gelip bunu protesto ettiğinde Başbakan onlara da gaz sıkacak mıdır? Yavrularımızı ve geleceğimizi PKK'ya havale etme sinsiliği maya tutmayacaktır.

Sizi Andımızın son cümlesiyle selamlıyorum. “Varlığım Türk Varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene…”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir