Connect with us

DÜNYA

Altın Şafak Partisi’ne silahlı saldırı

Published

on

Yunanistan’ın başkenti Atina’da aşırı sağ parti Altın Şafak’ın bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda parti üyesi kişi öldü, bir kişi ağır yaralandı.

Altın Şafak partisinden yapılan açıklamada ölenlerin binayı korumakla görevli üyeler oldukları belirtildi.

Altın Şafak milletvekili Georgios Germenis, saldırganların iki kişi olduğunu ve bir motosiklet üzerinde bina önünden geçerken yakın mesafeden Altın Şafak üyelerine ateş açtıklarını söyledi.

Germenis, “Motorsikletten kasklı biri indi ve onlara ateş etti” dedi ve saldırının Atina’nın Neo Iraklio mahallesindeki Altın Şafak binasında bulunan güvenlik kameraları tarafından kaydedildiğini belirtti.

Başbakanlık binası önünde açıklama yapan hükümet sözcüsü Simos Kedikoglou, “Kim olurlarsa olsunlar, katiller hiçbir ayrım gözetilmeksizin bizim demokrasimiz çerçevesinde incelenecektir” dedi.

Saldırıdan sonra çok sayıda polis, Atina’nın kuzeyindeki Altın Şafak ofislerinin bulunduğu binaları güvenlik çemberi altına aldı.

Yunanistan’da Eylül ayında sol görüşlü bir müzisyenin Altın Şafak amblemleri taşıyan bir grup tarafından saldırıya uğrayıp tıklayın öldürülmüştü.

Aşırı sağcı partinin lideri Nikos Mihaloliakos da “suç çetesi örgütleme” suçlaması nedeniyle demir tıklayın parmaklıklar ardında ve yargılanmasına devam ediliyor. 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir