Connect with us

DÜNYA

İngiltere’yi ayağa kaldıran olay

Published

on

Londra'da bir evde üç kadının 30 yıldır köle olarak tutulduğunun ortaya çıkmasının ardından, ülkede “modern kölelik” konusu tartışılıyor.

Olayla ilgili yaşları 67 olan bir çift gözaltına alındı. Esir kadınların 69 yaşında bir Malezyalı, 57 yaşında bir İrlandalı ve 30 yaşında bir İngiliz olduğu açıklandı.

İngiliz polisi, “30 yaşındaki kadının hayatı boyunca esaret altında yaşadığını tahmin ediyoruz”  dedi.

Polis, Lambeth semtinde bir evden önceki gün kurtarılan kadınların sürekli kötü muameleye maruz kaldıklarının tespit edildiğini bildirdi. 

Dehşet verici olay, 57 yaşındaki İrlandalı kadının, “Freedom Charity”adlı bir yardım kuruluşunu aramayı başarmasıyla ortaya çıktı.

“Freedom Charity”nin kurucusu Aneeta Prem'in çabaları sonucu kurtarılan kadınların, büyük bir travma yaşadıkları belirtildi. Prem, “Komşuların bu olaydan haberder olduklarını tahmin etmiyorum.” dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron olayı, “tamamen dehşet verici” olarak tanımladı. ABD'de geçen mayıs ayında da, 10 yıl önce kaybolan ve hayatlarından ümit kesilen 3 kadının, 3 erkek kardeş tarafından bir evde esir tutulduğu ortaya çıkmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir