Connect with us

DÜNYA

İsyancılar Cenevre’ye gitmiyor

Published

on

Özgür Suriye Ordusunun komutanı Cenevre’de yapılması planlanan barış konferansına katılmayacaklarını  ve  Devlet Başkanı Beşar Esat’ı devirmek için savaşmaya devam edeceklerini açıkladı.

General Salim İdris El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada koşulların Cenevre-2 görüşmeleri için uygun olmadığını ve Özgür Suriye Ordusunun konferans boyunca çatışmaları durdurmayacağını belirtti.

Ana muhalefet grubu olan Suriye Ulusal Koalisyonu görüşmelere katılma konusunda kesin kararını vermediğini bildirirken Esat’ın geçiş döneminde  hiçbir rol almaması görüşünde ısrar ediyor.

Birleşmiş Milletler, uzun süredir beklenen Suriye barış konferansının 22 Ocak’ta Cenevre’de yapılacağını bildirmişti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon,  Pazartesi günü Suriye hükümetinin ve muhalefetin ülkedeki savaşa son verme niyetiyle konferansa katılmalarını beklediğini açıklamıştı.

Görüşmelerin amacı iki tarafın da siyasi bir anlaşmaya varmasını sağlamak. Bu anlaşmaya, tam yetkilerle donatılmış bir geçiş hükümeti kurulması da dahil olacak.

Sözkonusu barış konferansı, kimlerin katılımıyla gerçekleşeceği ve hangi şartlar altına yapılacağına dair soru işaretleri nedeniyle aylardır erteleniyordu.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir