Connect with us

DÜNYA

Talabani felç mi?

Published

on

İddia Kuzey Irak'ta yayınlanan bir gazeteye ait. Gazete de iddialarını Almanya'daki doktorlara dayandırdı.

Geçirdiği beyin kanaması sonrası 2012 Aralık ayından bu yana Almanya'da tedavi gören Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin yüzde elli oranında felç olduğu ve konuşma yetisini kaybettiği iddia edildi. Kuzey Irak merkezli gazete 'basnews'in ortaya attığı iddiaya göre Talabani'ye uygulanan tedavi vücudunun felçli olmayan kısımlarına sadece günlük masaj yapmaktan ibaret.

“Konuşamıyor” iddiası

17 Aralık 2012 yılında geçirdiği beyin kanaması sonrası Almanya'da tedavisi devam eden ve hakkında zaman zaman öldüğüne dair haberler çıkan Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin sağlık durumu ile ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Kuzey Irak merkezli 'Basnews' Talabani'nin tedavi gördüğü Berlin'deki Charite Virchow Kliniği'nde görev yapan ancak isimlerini açıklamadığı doktorlara dayandırdığı haberinde Talabani'nin yüzde elli felç olduğunu iddia etti. Habere göre Talabani yüzde elli oranındaki felçli durumunun yanı sıra konuşma yetisini de kaybetti. Talabani'nin sağlık durumunda bir gelişme olmadığını gören doktorlar, Talabani'yi aynı şehirde Ria Clinic adındaki başka bir hastaneye gönderdi. Gazetenin iddiasına göre Ria Clinic, ise yaşlıların ve ağır hastaların ölümden önceki günlerini dinlenerek geçirdiği kliniklerden biri. Talabani'nin kimseyi tanıyamayacak durumda olduğu iddiasının da yer aldığı haber, ismi açıklanmayan hastane çalışanlarına dayandırıldı. 'Basnews'e konuşan Alman hastane çalışanı “Talabani'nin gerçek sağlık durumunun niçin bu kadar gizlendiğini ve Irak ile Kürdistan halkına bu yönde bilgi verilmediğini anlayamıyoruz” dedi. Başka bir çalışan da “Talabani'nin video görüntülerinin çekilmesinden korkulduğu için hiç kimsenin odaya bir şey götürmesine izin verilmiyor. Talabani'nin şu an içinde bulunduğu durum, onun ölümüne kadar bu şekilde yaşayacağını gösteriyor” diye konuştu.

YNK yalanladı

Gazete, Celal Talabani'nin başında bulunduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreterlik Ofisi'nin ise Talabani'nin sağlık durumunun kötüye gittiği yönündeki haberleri yalanladığını ve yakın zamanda ülkeye döneceğini belirtti. Konuya ilişkin YNK Politbüro Üyersi Arif Ruşdi ise Celal Talabanî'nin sağlık durumunun günden güne iyiye doğru gittiğini vurgulayarak “Mam Celal'in sağlık durumu iyi, ancak ne zaman döneceğine ilişkin elimizde bir bilgi yok” dedi. 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir