Connect with us

Güncel

İşte Dombıra’nın gerçek sahibi

Published

on

İŞTE DOMBIRA ŞARKISININ GERÇEK SAHİBİ

Cengiz Han filmiyle tüm dünyanın dikkatini çeken Dombıra müziği geçtiğimiz haftalarda yayınlanmaya başlanan TRT'nin Kızılelma dizisinin de fon müziği oldu. Son olarak AKP de seçim şarkısında Dombıra'nın bestesini aynen kullanınca tartışma çıktı ve tartışma Meclis kürsüsüne kadar taşındı.

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Twitter'da yazdığı mesajda Nogay Marşı'nın AK Parti tarafından seçim müziği yapılması konusunda, “Bu  AKP'lilere çalma sözünü demeyin. Seçim müziği çalma sözünü yanlış anlayıp Dombıra'yı da çaldılar” ifadesini kullandı.

TBMM'DE TARTIŞMA

Dombra marşına ilişkin tartışma dün TBMM Genel Kurulu'na da taşındı.
AFAD yasasının görüşmeleri sırasında söz alan MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, AK Parti'nin Türk'ü yok saydığını ancak şimdi Orta Asya Türkleri'nin bir simgesi olan Dombra müziğini seçim müziği olarak seçtiğini söyledi.

CEP TELEFONUNDAN GENEL KURUL'A DİNLETTİ

TBMM Kürsününden cep telefonu ile marşın orjinalini Genel Kurul'a dinleten Oğan, şöyle konuştu;
“Size yakışan Türklere 'şerefsiz' dediği halde mezarını ziyaret ettiklerinizin müziğini seçim müziği kullanın Veya, Diyarbakır'da kucaklaştıklarınızın müziğini seçim müziği kullanın. Türk'ün müziğini kullanmak ve onu da maalesef siyaset malzemesi yapmak size yakışmıyor”

GERÇEK SAHİBİ TRT EKRANLARINDAYDI

Ancak Dombıra müziğinin anonİm olmadığı aylar öncesinden TRT ekranlarından zaten ilan edilmişti.

Dombıra'nın gerçek bestecisi ve güfte sahibinin TRT AVAZ'da yayınlanan bir programda şarkıyı seslendirdiği TRT'nin de şarkının bestecisi ve güfte sahibinin Kazak Aslan Beg olduğunu aylar öncesinden ilan ettiği ortaya çıktı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir