Connect with us

EKONOMİ

Beypazarı maden suları’ndan gayr-i resmi açıklama!

Beypazarı maden suyu, İsviçre’de yüksek miktarda bor içermesi nedeniyle yasaklanmıştı. Beypazarı yetkilisinden haberlere ilişkin ilk açıklama geldi.

Published

on

Fetal gelişimi ve doğurganlığı olumsuz etkileyerek uzun vadede sağlık sorunlarına yol açabileceği endişesi ile İsviçre Beypazarı maden suyunu yasaklamıştı. Konuyla ilgili Beypazarı cephesinden ilk açıklama geldi.

İsminin yazılmamasını isteyen bir Beypazarı yetkilisi şunları söyledi:

“İsviçre’de yapılan analizlerde Beypazarı maden sularındaki bor minerali miktarının en fazla değeri ‘1’ olması gerekirken ‘2’ olarak tespit edildiği, bununsa sağlık açısından son derece tehlikeli olduğu söyleniyor. Açıkçası böyle bir kanıya nasıl vardıklarını bilmiyoruz. Öyle ki bugün sağlıklı yaşam için insanlar bor minerali takviye gıdaları tüketiyor. Kemik erimesini durdurmak için her bir kapsülünde 3mg bor olan takviye gıdalar var. Kaldı ki, İsviçre 1’e 2 oranını tehlikeli olarak  belirlerken, AB ülkelerinde mevzuat oranı 1’e 5. Amerika’dan Avustralya’ya, Hollanda’dan Belçika’ya pek çok ülkeye ürün gönderen bir marka olarak İsviçre’ye de 7 yıldır ürünlerimizi gönderiyoruz.”

Marketing Türkiye’den Nafizcan Önder’in haberine göre, isminin açıklanmasını istemeyen Beypazarı yetkilisi, yeraltı kaynak sularının yağışlardan etkilenerek dönemsel olarak değiştiğini ve mineral değerlerinde artış ve azalışların normal olduğunu vurguladı. Yetkili, 2022’de yurtdışına gönderilen ürünlerde bor mineralinin 0,33, 2023’te ise 1 olarak ölçüldüğünü belirtti.

Tüm içeceklerin farklı analiz tayinlerinden geçmesi gerektiğine dikkat çeken yetkili, İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu’nun maden sularını içme suyu kriterleriyle analiz ettiğini belirtti. Birçok ülkeye ihracat yapan Beypazarı, İsviçre’deki haberlerin maksatlı olarak çıkarılmış olabileceği ihtimalini de sözlerine ekledi. Konuyla ilgili resmi bir yanıt hazırlamak için çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak; Marketing Türkiye