Connect with us

MAGAZİN

Nuh: Büyük Tufan

Published

on

Başrollerini Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson'ın paylaştığı Darren Aronofsky'nin yönettiği
Nuh: Büyük Tufan filmi daha çekem aşamasında çok tartışıldı ve yapımcıları yönetmen Aronofsky'nin dik durması nedeni ile zaman zaman filmi çekmekten vazgeçme noktasına geldi. Pek çok ülkede dindar kesimlerde  tartışma yaratacağı endişesi taşıyan yapımcılar yönetmen Aronofsky'den senaryoda değişikliğe gidilmesini istediler hatta bu yönde ciddi baskılar yaptılar.

NOAH FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

Ancak Aronofsky yapımcılara taviz vermeden bildiğini okudu.

ABD yapımı filmde Hz. Nuh'un kutsal kitaplardaki bilinen öyküsü konu ediliyor.

Hz. Nuh Tanrı'dan aldığı kutsal bir emir doğrultusunda bir gemi inşa etmeye başlar. Bu devasa gemiye her canlı türünden örnekleri alarak insan ve canlı hayatının devamlılığını emniyet altına alacaktır. Öncelikli amaçlarından bir diğeri de eşi Naamah ile oğulları Ham, Shem ve arkadaşı Ila'nın hayatlarını kurtarmaktır. Öte yandan yaşadıkları yerde bulunan insanlar Nuh'un planını öğrenip onu öldürmeye yelteneceklerdir. Ancak Nuh ne pahasına olursa olsun ürkütücü bir şekilde yükselmekte olan su seviyesine karşı umudunu korumaya ve bu zorlu görevi yerine getirmeye çalışacaktır.

2014'ün hit yapımlarından biri olmaya aday Noah filminin yapımcıları hikayenin bazı inançlı ve tutucu kimselerde tepki alabileceği, sert eleştirilere maruz kalabileceği endişesi ile bu riski almak istemedi.

Bu korkuları nedeni ile yönetmen Darren Aronofsky'e baskı yapan yapımcılar, filmin hikaye akışında değişiklik yapılmasını istedi. Ancak, Aronofsky, kararlılığını kamuoyuna da açıklayarak hikayeyi değiştirmedi.

Nuh: Büyük Tufan filmine gelinceye kadar hiç bir yapımcının kendisine böyle davranamadığını açıklayan Aronofsky, “Eğer bir komedi ya da korku filmi olsaydı bu baskılar işe yarayabilirdi. Ancak çektiğimiz film kutsal kitapta yazanlarla çelişmiyor” dedi.

Hiç kimseyi incitmeyeceğini söyleyen  Aronofsky'ye göre, inançlı olmayan kişiler de beklemedikleri fantastik bir hikayeye kavuşacaklar…

Nuh: Büyük Tufan filmi 3 Nisan 2014 tarihinde vizyona girecek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir