Connect with us

Güncel

Kartal’da AKP itirazı reddedildi

Published

on

Kartal'da CHP adayı Altınok Öz'ün seçimleri kazanması üzerine AKP'nin yaptığı itiraz, Seçim Kurulu tarafından karara bağlandı. Altınok Öz'ün başkanlığı kesinleşmiş oldu.

30 Mart'ta yapılan seçimlerde CHP adayı Altınok Öz, oyların yüzde 44.7'sini almıştı. AKP'li aday Temurhan Yıldız ise 42.8 oranında oy almıştı. Muhtarlık seçimlerinde kullanılan oyların, başkanlık seçimleri için kullanılacak zarflara konulması nedeniyle çok sayıda oy geçersiz sayılmıştı.
 
AKP, bugün 12 bin 668 geçersiz oyun varlığından hareketle seçim sonuçlarına itirazda bulundu. Grup Başkanvekili Belma Satır, milletvekilleri Erol Kaya ve Metin Külünk İlçe Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi verdiler.

CHP de iptal edilen oyların 298 Sayılı Seçim Kanunu'nun 102. maddesi gereğince iptal edildiğini ortaya koyan belgeleri İlçe Seçim Kurulu'na ulaştırdı. CHP heyetinde, Başkanvekili Akif Hamzaçebi, milletvekili Mahmut Tanal ve resmi olmayan sonuçlara göre Kartal Belediye Başkanı seçilen Altınok Öz ve partililer vardı.
 
İKİ GRUP ARASINDA KISA SÜRELİ ARBEDE YAŞANDI
 
AKP ve CHP'lilerin aynı anda içeri girmek istemesi sırasında gerginlik yaşandı. İçeriye ilgisiz kişilerin de girdiğini ileri süren iki taraf mensupları arasında sık sık arbede yaşandı. Sonunda salona çevik kuvvet ekipleri çağırıldı. Çevik kuvvet ekipleri ve her iki partinin temsilcilerini  dışarı çıkması konusunda güç te olsa ikna etti.
 
Metin Külünk, AKP bölümüne 'Evet' yazılı olan yakılmış oy pusulasını gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise, “mevcut belediye başkanımız önemli bir farkla kazandı. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bu duruma itirazı var. Somut deliller varsa itirazlar ciddiye alınabilir. Hukuk bunu emrediyor çünkü” dedi.
 
SEÇİM KURULU AKP'NİN İTİRAZINI REDDETTİ
 
İtirazı inceleyen İlçe Seçim Kurulu, “somut bir delile dayanmadığı” gerekçesiyle AKP'nin yaptığı başvuruyu reddetti. İtirazın reddedilmesi ardından Rotahaber'e açıklamada bulunan Akif Hamzaçebi, İlçe Seçim Kurulu'nun AKP'nin itirazında oyların yeniden sayımını gerektirecek somut bir delil bulamadığını, bundan dolayı da yapılan başvuruyu reddettiğini söyledi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir