Connect with us

Güncel

Yağmur duasına çıktılar fırtına koptu

Published

on

Kırıkkale'nin Ahılı köyünde kuraklık nedeniyle civar köylerden de gelenlerle yaklaşık 2500 kişi yağmur duasına çıktı. Vatandaşlar tam da yağmur duası ederken yağmur yağmaya başladı. Bu durum duadaki vatandaşları çok sevindirdi. Ancak, bir süre sonra yağmur fırtınaya dönüştü ve bazı binalarda hasara yolaçtı.

karısık

Ahılı köyündeki stadyumda bir araya gelen vatandaşlar, Kırıkkale Müftülüğü tarafından organize edilen “Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerine katıldı.

Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılki temanın “Hazreti Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlendiğini ifade ederek, Hazreti Muhammed'in doğumunun 1443. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi. Programda din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

Bölgede etkili olan kuraklık nedeniyle öğle namazını mütakip yaklaşık 2500 kişi yağmur duasına çıktı.

Dua sırasında yağmurun başlaması köylüler tarafından sevinçle karşılandı. İstiska namazının kılınmasının ardından kurbanlar kesildi, hazırlanan yemekler vatandaşlara ikram edildi.

Fakat ne olduysa ondan sonra oldu ve Kırıkkale merkezi de kapsayan güçlü bir fırtına koptu.
Şiddetli rüzgar ve yağmur il merkezinde bazı binaların çatısını uçurdu. Park halindeki otomobillerin üzerine düşen çatı kaplamaları  maddi hasara yolaçtı.

Tehlikeli bir boyuta ulaşah fırtına nedeni ile vatandaşlar polisten yardım istedi.

Kırıkkale'deki şiddetli yağmur ve fırtına Etiler, Kaletepe ve Yaylacık mahallelerinde etkili oldu ve hasara yolaçtı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir