Connect with us

DÜNYA

NBA’ı sarsan skandal!

Published

on

Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA'de oynayan Los Angeles Clippers Los Angeles Lakers ile birlikte Los Angeles'da bulunan iki büyük takımdan biri. İşte o takımın sahibi Donald Sterling'in kendisinden yaşça çok küçük kız arkadaşının gizlice kaydettiği ırkçı sözleri nedeni ile bugünlerde başı büyük belada.

Kız arkadaşı V.Stiviano'nun NBA'in efsane oyuncularından Magic Johnson ile fotoğraf çektirip bunu da sosyal paylaşım sitesinde yayınlayınca  çılgına dönen Donald Sterling, kız arkadaşına, “Bu beni çok rahatsız ediyor. Onlarla yatabilir, istediğini yapabilirsin. Senden ricam siyahları maçlarımıza getirme” deyince kıyamet koptu.

Sterling'in bu sözlerini kaydeden ve TMZ adlı yayın organına satan kız arkadaşı Stiviano, bu skandalı ortaya çıkarmış oldu. Kasetteki sözler nedeni ile Obama başta olmak üzere Amerika ayağa kalktı.

Magic Johson ve Lebron James, Sterling'e tepki gösterirken, ünlü rapçi Snoop Dog ise “o bir bok parçası” ifadelerini kullandı. NBA yönetiminin, Donald Sterling'in ırkçı sözleri ile ilgili yaptırım uygulayıp uygulamayacağı ise yapılacak toplantının ardından netleşecek.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama da, “NBA komisyoneri Adam Silver'ı tanırım, iyi adamdır. Gerekeni yapacaktır” sözleriyle olaydan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir