Connect with us

Güncel

PKK da cumhurbaşkanı adayı çıkartacak

Published

on

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İdris Baluken ile HDP Müzakere ve Çözüm Sürecinden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ı İmralı'da ziyaret etti.

İmralı'daki son görüşmedeki konuşmaları yine PKK'nın yayın organı Fırat Haber Ajansı'na anlatan BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Apo'nun cumhurbaşkanlığı seçim sürecine ilişkin görüş ve önerilerini Apo'nun ağzından, “Biz cumhurbaşkanlığı için kendi adayımızı çıkartmalıyız” sözlerini birebir aktardı.

“KENDİ ADAYIMIZI ÇIKARTMALIYIZ”

İdris Baluken, Öcalan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili mesajını PKK'nın yayın organı Fırat Haber Ajansı'na Apo'nun ağzından şöyle anlattı:

“Cumhurbaşkanlığı seçimi önemli. HDP'nin kendi potansiyelini önemsemesi ve bu potansiyeli birleştirecek şekilde kendi adayıyla seçime girmesi önemlidir. Yerel yönetimler seçiminde ortaya çıkan düzeyi çok aşan bir başarı yakalanabilir. Tüm emekçi halkları kucaklayacak etkili bir aday etrafında bu çalışmanın yürütülmesi gerekiyor. Ortaya çıkacak sonuçlar siyasal, sosyal anlamda bireysel ya da örgütsel hakların elde edilmesinde önemli katkılar sunacak. Kendi adayımız etrafında buluşup oyları çoğaltacağız.”

Şimdi bazıları bu sözler üzerine “Apo PKK demiyor HDP diyor” diyebilir. Biz Medyahanesi olarak zorlama bir yorumda ya da çıkarımda bulunmadık. Çünkü BDP'nin aslında PKK olduğunu onun uzantısı olduğunu Başbakan Erdoğan da BDP'li Ertuğrul Kürkçü de önceden tescillemişti. Umarız “HDP'nin BDP ile ilgisi yok” diyen çıkmaz !

BAŞBAKAN DA KÜRKÇÜ DE TESCİLLEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan, 19 Temmuz 2012'de bayram namazı çıkışında, “BDP bugüne kadar PKK 'yı hiçbir zaman 'bu bir terör örgütüdür' diye ilan edemedi. Niye? Çünkü onların parlamentoya girme veya varlık sebebi bölücü terör örgütüne bağlıdır” demişti.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de 24 Nisan 2013'te “PKK silahlı alandan silahsız alana geçtikten sonra PKK BDP olacak demektir, bunun başka yolu var mı? 300 PKK yöneticisini genel af olmadığı için bir kenara koydun, geriye kalan on binlerce insan ne olacak? Bunlar siyaset yapacak” demişti.

Şimdi geriye PKK'nın çıkartacağı cumhurbaşkanı adayını araştırmak kalıyor…

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir