Connect with us

SPOR

Böyle ceza görülmedi

Published

on

Ünlü basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu'nun da patronu olan LA Clippers basketbol takımının  sahibi Donald Sterling, geçtiğimiz hafta eski sevgilisi tarafından medyaya satılan ırkçılıkla ilgili ses kayıtları nedeni ile NBA tarafından jet hızı ile ömür boyu yasaklandı. NBA'ın Sterling için getirdiği yasak mahkemelerde bile kolay kolay alınamayacak türden.

Eski kız arkadaşı V. Stiviano ile yaptığı telefon konuşmasında zenci arkadaşlarını maçlara getirmemesini  isteyen  Donald Sterling, ABD’de Başkan Barcak Obama’dan efsanevi oyuncu Michael Jordan’a kadar milyonlarca insanın tepkisini çekmişti.

NBA'in aldığı karara göre, ırkçı sözleri nedeni ile Los Angles Clippers basketbol takımının sahibi Donald Sterling bundan böyle ömür boyu NBA maçlarına gidemeyecek. Kendi takımı da dahil tüm basketbol takımlarının antrenmanını bile izleyemeyecek. Kendi sahibi olduğu LA Clippers takımının satış kararının dışında hiç bir faaliyeti üzerinde rol oynayamayacak. Buna tüm transfer çalışmaları da dahil olacak.
 
Karar NBA başkanı Adam Silver tarafından duyurulurken, Silver; diğer kulüp sahiplerine Sterling’in takımı satması yönünde karar almalarına yönünde baskı yapacağını da duyurdu. 1.7 milyar dolar maddi malvarlığı bulunan Sterling’e aynı zamanda 2.5 milyon dolar para cezası verildi.

Sterling’in bu ağır ceza karşısında nasıl bir tutum sergileyeceği bilinmezken, her geçen günde sponsorların takımı terk etmesiyle Clippers’ın değerinin düşeceği, kulübü bir an önce satmaktan başka alternafinin bulunmadığı kaydedilirken, 80 yaşındaki Sterling’in NBA’e karşı direneceği, bu süreçte de kulübü eşinin yönetebileceği de konuşuluyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir