Connect with us

SPOR

O takıma kimler talip!?

Published

on

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'in ırkçılıkla suçlanmasının ardından Sterling'i NBA'in dışına itmek için takımı satın almak isteyenlerin sayısı artıyor.

Los Angeles Lakers'in eski efsanevi yıldızı Magic Johnson'ın ardından “boksun altın çocuğu” olarak nitelenen eski şampiyon Oscar de la Hoya da kulüple ilgilendiğini açıkladı.

Los Angeles Clippers'ın sahibi Donald Sterling'in, kız arakadaşıyla yaptığı telefonda konuşurken kaydedildiği iddia edilen ses kayıtları çıkmıştı. Sterling'in kayıtlarda kız arkadaşından siyahi arkadaşlarını maçlara getirmemesini istediği iddia ediliyordu. NBA yönetimi, ırkçılıkla suçlanan Sterling'e tarihi bir ceza verdi ve Sterling'i NBA maçlarından ömürboyu men etti.

Kulübün sahibi Donald Sterling, ırkçı ifadeler içeren ses kayıtlarının ortaya çıkmasından sonra 2.5 milyon dolar da para cezasına çarptırılmıştı.

NBA Başkanı Adam Silver, Clippers yönetim kurulundan Sterling'i elindeki kulüp hisselerini satmaya zorlamasını istemişti.

Altı sıklette dünya şampiyonluğu bulunan De la Hoya, “Ligdeki olumlu değişimin bir parçası olmayı umuyorum” dedi.

Boksör Floyd Mayweather Jr'ın da ortaklıkta yer almak istediği belirtiliyor.
Kulübün değeri 575 milyon dolar

Oscar de la Hoya, ABD'de yayımlanan USA Today gazetesine “NBA Başkanı kulüplerin sahipleri arasında daha fazla azınlık mensubu görmek istediğini söyledi. İki azınlık mensubundan; benden ve Floyd'dan daha iyisi olabilir mi?” dedi.

Takımla ilgilendiğini açıklayanlar arasında 2010'da Clippers'ı alma girişimi başarısızlıkla sonuçlanan ve Forbes dergisine göre 6,2 milyar dolar serveti bulunan Amerikalı müzik ve film yapımcısı David Geffen ve emlak yatırımcısı Rick Caruso da bulunuyor.

Donald Sterling 1981'de Los Angeles Lakers'ı 12.5 milyon dolara satın almıştı. Forbes dergisine göre kulübün değeri şimdi 575 milyon dolar. Clippers'ın NBA'in en zengin 13'üncü kulübü olduğu belirtiliyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir