Connect with us

DÜNYA

Başkan uyuşturucu tedavisi görecek

Published

on

Toronto Belediye Başkanı Rob Ford'un kokain içerken çekildiği iddia edilen görüntülerinin ortaya çıkması üzerine 30 günlük rehabilitasyona gideceği belirtildi.

Ford, rehabilitasyon süresince Belediye Başkanlığı görevini de askıya alacak. Daha önce istifa çağrılarına direnen Ford'un yetkilerinin önemli kısmı kent konseyi tarafından elinden alınmıştı.

Belediye Başkanı'nın avukatı müvekkilinin Toronto dışında bir rehabilitasyon merkezine gitmek üzere uçağa bindiğini söyledi.

Rob Ford, önceki gün yaptığı açıklamada yaklaşan yerel seçimler için yürüttüğü kampanyayı bırakarak tedavi göreceğini söylemişti.

Rob Ford'un kardeşi Doug Ford da, Belediye Başkanı'nın ismi gizli tutulan bir rehabilitasyon merkezine 1 aylığına yerleşeceğini doğruladı.

Doug Ford, “Ailenin en büyük çocuğu olarak Rob'un sorunlarıyla yüzleşmesine ve profesyonel yardım almasına seviniyorum” dedi.

POLİS SORUŞTURMA AÇTI

Öte yandan, Toronto polisi Rob Ford'un madde bağımlılığı iddialarının ardından bir soruşturma başlattı.

Polisin 2013'ün başından bu yana bir uyuşturucu çetesi soruşturması kapsamında Belediye Başkanı Rob Ford ve şoförünü takibe aldığı iddia ediliyor.

27 Ekim'deki Belediye Başkanlığı seçimleri için hala aday olan Rob Ford, uyuşturucu kullanımı iddialarını uzun süre inkar ettikten sonra, 2013'ün sonunda “Sarhoşken yanlış bir karar verip kokain kullandım” demişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir