Connect with us

DÜNYA

Türkiye’de böyle cesur bürokrat var mı?

Published

on

Orhan GÜNER
Hannover

Almanya Başbakan Yardımcısı ve Enerji Bakanı, aynı zamanda Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD)’nin Genel Başkanı Sigmar Gabriel, emrinde çalışan bir genel müdür tarafından verimli çalışmadığı gerekçesiyle devletin denetim kurumlarına resmen şikayette bulundu.

Evet yanlış okumadınız, Sigmar Gabriel, hem Merkel’in Başbakan Yardımcısı, hem Bakan üstüne üstlük köklü bir siyasi partinin genel başkanı. Bu sıfatlardan sadece birine sahip olanın bile Türkiye’de ayakları yerden kesilirken bu adam emrindeki bir genel müdürle cebelleşiyor. Daha doğrusu genel müdür bakan ve başbakan yardımcısı ile cebelleşiyor.

Sebep de Sigmar Gabriel’in diş hekimi olan eşine yardım etmek amacıyla her Çarşamba 2 yaşındaki kızına bakmak için öğleden sonra evine gitmesi.

Sigmar Gabriel, neler yapmıyor ki,  Google'a ayar veriyor, ülkenin enerji politikasını belirliyor, işveren ve vatandaşlarla uğraşıyor, bu arada partiyle de ilgileniyor, yeni politikalar belirliyor.

Evet bir politikacı ve başbakan yardımcısının yaptığı işler bunlar.  Günde 14 ila 16 saat çalışmanın yanında haftasonları da  hiç evde durmuyor.

Bu kadar çalışmasına rağmen kendine bağlı bir genel müdür, Bakan  Sigmar Gabriel’in görevini gereği gibi yapmadığı, gereği kadar çalışmadığı gerekçesiyle devletin denetleme makamına şikayette bulunuyor.

Sebep ise bakanın, diş hekimi olan ikinci eşine yardım etmek amacıyla 2 yaşındaki kızına bakmak için çarşamba günleri öğleden sonra evine gitmesi.

Bu tür bir olay Türkiye’de yaşansaydı ne olurdu?

En azından benzeri bir bakan Türkiye’de 2 yaşındaki kızına bakmak için öğleden sonra evine gider miydi? Gidebilir miydi?

İlk eşi de bir Türk olan Parti Genel Başkanı, Bakan ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel,  Türkiye gibi bir ülkede olsaydı emrindeki genel müdür kendisini şikayet etmeye, suç duyurusunda bulunmaya cesaret edebilir miydi?

İşin garibi şu ki, genel müdürün şikayetini haklı bulan Alman gazeteleri ve yazarları, “Bakanlık mı anaokulu mu?“ gibisinden başlıklar atıyorlar.

Demokrasi bu olsa gerek…

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir