Connect with us

DÜNYA

İranlı gençler serbest

Published

on

New York merkezli Uluslararası İnsan Hakları Kampanyası örgütü video’nun yönetmeni Sassan Soleimanı’nin halen göz altında tutulduğunu söyledi. Örgüt ayrıca videoyu hazırlayan grubun yargılanabileceğini de bildirdi.

19 Mayıs günü You Tube’a yüklenen video o günden bu yana 300 bin defa izlendi. İran’ın başkenti Tahran’da bir evin içinde ve terasında çekilen videoda 3 kadın başörtüsüz olarak 3 erkek ile birlikte dans ediyor.

Pharrell Williams tutklamayı eleştirdi ve Twitter hesabından “Bu çocukların mutluluğu yaydıkları için tutuklanmaları üzücü ötesi” dedi.

Serbest bırakılan kızlardan biri olan Reyhan Taravati Instagram hesabına şöyle yazdı: “Geri döndüm, Pharrell’a ve bize ilgi gösteren herkese teşekkürler”

İSNA haber ajansının haberine göre Tahran emniyet müdürü Hüseyin Sajedinia tutuklama ile ilgili olarak “müstehcen klip toplumun ahlak değerlerini rencide etmiştir” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise dün Twitter hesabından gruba destek çıktı. Mutluluk insanlarımızın hakkıdır. Sevinç içinde yapılan davranışlara karşı çok sert olmamalıyız” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir