Connect with us

DÜNYA

Siviller de hayatını kaybetti

Published

on

Ukrayna ordusu dün Donetsk havalimanını işgal eden milislere karşı helikopterlerle operasyon düzenledi. Yetkililer uluslararası ajanslar aracılığı ile yaptıkları açıklamalarda dünkü operasyonda en az 30 Rus yanlısı milisin öldürüldüğünü bildirdi.

UKRAYNA'DAKİ ÇATIŞMADAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Rusya yanlısı 30'un üzerinde cesedin kamyonlara yüklenerek Donetsk'teki hastanelere götürüldüğü bildiriliyor. Ancak, ajansların dünyaya geçtiği fotoğraflarda yaşlı, kadın, silahsız sivil cesetleri de dikkat çekti.

Ajansların geçtiği fotoğraflardan birinde ayağında terlik, elindeki poşetle marketten geldiği anlaşılan bir kişinin cesedi dikkat çekti. Bir başka fotoğrafta ise yaşlı bir kadının cesedi görülüyor. Diğer cesetlerin de bunlardan farklı olmadığı anlaşılıyor.

Milisler havalimanındaki çatışmanın nerdeyse 24 saat sürdüğünü ifade etti.
Rusya yanlısı milisler dün Donetsk havalimanını işgal etmiş ve havalimanını çalışmaz hale getirmişti.

Ukrayna ordusu, yanıt olarak başlattığı hava operasyonunda saldsırı helikopterleri ve savaş uçakları kullanmıştı.

Bölgeden ağır silah seslerinin geldiği ve havalimanından dumanların yükseldiği bilgileri haber ajansları tarafından aktarılmıştı.

Dün yaşanan ağır çatışmalar, “çikolata kralı” olarak bilinen Avrupa yanlısı işadamı Petro Poroşenko'nun Cumhurbaşkanlığı seçiminde zaferini ilan etmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

Poroşenko, zafer konuşmasında Doğu Ukrayna'daki askeri operasyonları desteklediğini söylese de, “Operasyonların biçimi değişmeli” demiş ve birkaç saatlik etkin operasyonlar yapılması gerektiğini savunmuştu.

Ülkeye tekrar barış ve düzeni getireceğini vaat eden Poroşenko, Rusya yanlısı milislere görüşmeyi ise reddediyor.

Poroşenko son konuşmasında milisleri “Somalili korsanlar” ve “teröristler” olarak nitelemişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir