Connect with us

Güncel

O muhabire “DALKAVUK” dedi

Published

on

Başbakan Erdoğan haftalık grup toplantısında yaptığı konuşmasında Gezi olaylarının yıldönümünde yaşananları değerlendirdi. Erdoğan konuşmasında olaylar sırasında kısa süreliğine gözaltına alınan CNN'in İstanbul muhabiri İvan Watson'ı da eleştirdi.

“AVUÇLARINI YALADILAR”

Gezi olaylarının yıl dönümünde yine CHP'nin en önde olduğunu belirten Erdoğan, “Ellerinden gelen her türlü oyunu oynadılar. CHP il ilçe başkanlıkları cumartesi günü, çeşitli illerde lojistik merkez görevi yaptılar. Gençleri sokağa çıkartmak için, sokakta polisle çatışmaya girmek için çağrı yaptılar” dedi.

CHP ve marjinal terör örgütlerinin çağrısına rağmen karanlık senaryonun devreye sokulamadığını söyleyen Başbakan, şöyle dedi:

“Polisimizin dik duruşu sayesinde geldikleri gibi gittiler. Bundan önceki Gezi’de onlara destek veren sermaye vardı. Onlardan da destek gelmeyince şimdi çırılçıplak ortada kaldılar. İstanbul’un lüks kafelerinde isyan çağrısı yapanlar cumartesi günü avuçlarını yaladılar.”

“O DALKAVUK..!”

Erdoğan Gezi olaylarının yıldönümünde Taksim'den canlı yayın yaparken kısa süreliğine gözaltına alınan CNN muhabiri İvan Watson'ı da şu sözlerle eleştirdi:

“Bir tane o CNN’nin dalvakuğu oralarda bir şeyler yapmaya çalışıyor. CNN International yerlisi, geçen yıl 8 saat aralıksız yayın yaptı. Niye? Ülkemi karıştırmak için. Şimdi de suçüstü yakalandı. Bunların böyle hani özgür tarafsız bağımsız basın diye bir şeyleri yok. Bunlar görevli görevli, bunlar adeta ajan görevi icra ediyorlar.”

NE OLMUŞTU?

CNN International İstanbul muhabiri Ivan Watson, Taksim Meydanı'nda kısa süreliğine gözaltına alınmış ve sonra serbest bırakılkıştı. Watson, o anlarda Twitter hesabından “Ben ve ekibim canlı yayının ortasında gözaltına alındık. Bir polis beni arkamdan ittirdi” diye yazdı. Bu olaydan yaklaşık 1,5 saat sonra Emniyet'ten yapılan açıklamada “Gözaltına almadık, pasaportunu ibraz edemedi” açıklaması gelmişti.

DALKAVUK NE DEMEK?

Türk Dil Kurumu'na göre Dalkavuk, “Kendisine çıkar sağlayacak olanlara aşırı bir saygı ve hayranlık göstererek yaranmak isteyen kimse, huluskâr, yağcı, yalaka, yağdanlık, yalpak, yaltak, yaltakçı, kemik yalayıcı, çanak yalayıcı” demek.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir