Connect with us

SPOR

Göğüslerini küçülttü final oynuyor

Published

on

İki haftadır devam eden Roland Garros Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda kadınlarda final günü geldi çattı.

Rus raket Maria Sharapova, son 4 yıldır hızla yükselen Romanyalı tensçi Simona Halep'le final oynayacak.

Bugüne kadar ismi gölgede kalan ancak, dünya kadın tenisçiler sıralamasında 4. basamağa kadar yükselen Romanyalı tenisçinin ilginç bir öyküsü var.

Kariyerinin başında gençler kategorisinde fırtınalar estiren 2008 yılında gençlerde şampiyonluklar elde eden Romanyalı raket, ilerleyen yıllarda büyük göğüsleri nedeni ile ilerleme gösteremez oldu.

karısık
SİMONA HALEP GÖĞÜS AMELİYATINDAN ÖNCE

Romanyalı tenisçi, göğüslerinden duyduğu rahatsızlığı basın açıklamalarında da dile getirmekten çekinmedi. Halep, yaptığı açıklamalarda “Göğsümdeki ağırlık benim için sorundu. Hızlı hareket etmemi engelleyen göğüslerim, oyunlarda rahatsız olmama yol açıyordu. Günlük yaşantımda da onları sevdiğimi söyleyemem. Eğer sporcu olmasaydım kesinlikle yine ameliyat olurdum” demişti.

karısık
SİMONA HALEP GÖĞÜS AMELİYATINDAN SONRA

AMELİYATTA ÖNCE 81. SIRADAYDI, ŞİMDİ 4.

Ve Romanyalı tenisçi o ameliyatı olduğu 2010 yılında dünya 81.'si iken ameliyat sonrası 2011 yılını 53., 2012 yılını 47. ve 2013 yılını da 11. sırada tamamladı. Romanyalı tenisçi 2006 yılında başladığı kariyerindeki en yüksek nokta olan dünya dört numarasına ise 2014 yılı mayıs ayında  yükselmeyi başardı.

İşte o ameliyat o önemli mevyesini verdi ve  Halep yaklaşık bir yıldır gözle görülen yükselişini tenis sporunda en önemli turnuvaların başında gelen Roland Garros'ta finale çıkarak taçlandırdı. Sharapova – Halep finali şu saatlerde Philipe Chatrier kortunda oynuyor.

SHARAPOVA İLE MADRİD RÖVANŞI

23 yaşındaki tenisçinin bugün finaldeki rakibi olan Maria Sharapova ile WTA Madrid tenis turnuvası finalinde de karşılaşmış ve o maçı 2-1'lik sonuçla kaybetmişti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir