Connect with us

Güncel

“Asla tahammül edemeyiz”

Published

on

Diyarbakır'da göstericilerin kışlada Türk bayrağını indirmesine tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Bayrağın indirilmesine tahammül edemeyiz” dedi.

Partisinin destekleyeceği cumhurbaşkanı adayını belirlemek için temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu kapsamda DSP’yi ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, aday belirleme çalışmalarıyla ilgili olarak, “Kısa süre içinde görüşmelerimizi tamamlayacak, cumhurbaşkanımızı açıklayacağız” dedi.

Diyarbakır’da göstericilerin kışla içerisindeki Türk bayrağını indirmesini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Türk bayrağını indiren bir hareketi asla asla kabul edemeyiz. O bayrak hepimizin ortak paydasıdır. Bayrak indirip siyaset yapacaksanız, bunu kabul etmiyoruz. Erdoğan, bayrak konusunda ne söyleyecek merak ediyorum. Bayrağın indirilmesine tahammül edemeyiz.

Lice'deki olayları yakından izliyoruz, vekil arkadaşlarımızı yolladık, çünkü hükümet kanadı bilgi vermiyor.

Bir süreç yaşanıyor kimse bilmiyor masanın başında Erdoğan ve Öcalan var. Ne konuştuklarını bilmiyoruz. Güvensizlik üzerine süreç inşa edilmiş. Bu süreç Türkiye'yi çıkmaz bir noktaya getirecektir.

Süreç kişisel çıkarlar üzerine inşa edilmiş. Türkiye bu gerçeği görmelidir.

Çözüm süreciyle ilgili ne konuştuklarını bilmiyoruz. İki tarafta da güvensizlik var. Güvensizlik üzerine süreç inşa edilemez. Bu süreç Türkiye’yi çıkmaza götürecektir.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir