Connect with us

MEDYA

Hürriyet ne yapmaya çalışıyor

Published

on

Yaklaşık 10 gündür Diyarbakır-Bingöl karayolunda devam eden yol kesme eylemlerinin başladığı günlerde, sivil halkı da olay yerine canlı kalkan olmaya çağıran HDP, Bayrak indirme skandalından sonra grup toplantısını Lice'de yapmaya karar verdi.

HDP'liler Lice'de yaptıkları açıklamada sivillere “Geri dönün. Evinize gidin. Görev bizde” çağrısı yaptı.

Ancak HDP heyetinin Lice'ye gelişi Türk medyasında farklı alfılanacak şekimde yayınlandı. hunniyet.com.tr, HDP heyetinin Lice'ye giden otobüsünün PKK'lılar tarafından durdurulduğunu yazdı. Hürriyet.com.tr'nin bu başlığı, PKK ile HDP arasında ciddi bir sorun varmış izlenimi yaratsa da aslolan PKK'nın HDP otobüsünü karşılamasından ibaretti. Hem de objektiflerin gözü önünde.

PKK'nın yüzleri kapalı militanları, otobüse binerek Sabahat Tuncel ile bir süre otobüsün içinde görüştüler ve heyet daha sonra Lice olaylarının başlangıç noktasına gittiler.

İşte bu haberi hurriyet.com.tr, aynen aşağıdaki tırnak içi metinde olduğu gibi verdi. Ama başlıkta bir yanlışlık vardı:

“PKK’LI GRUP OTOBÜSÜ DURDURDU

HDP’lilerin bulunduğu otobüsün önü Lice yakınlarındaki Fisova Mevkii’nde yol kontrolü yapan yüzleri kapalı bir grup PKK’lı tarafından durduruldu. Yüzleri kapalı gençlerden biri otobüse binerek bir süre Sabahat Tuncel ile konuştu.

Daha sonra HDP’liler Lice’de karakol protestolarının ilk başladığı yer olan Çelikan Köyü Köprübaşı Mevkii’ne gitti. Buradan otobüsten inen partililer, günlerdir eylem yapanlarca karşılandı. HDP’liler toplantının yapılacağı yere PKK flamalarının asıldığı arazide bir süre yürüyerek ulaştı.”

karısık

Bu metinden de anlaşılacağı üzere PKK'nın HDP'nin otobüsünü durdurma, kimlik sorma gibi eylemi de yok düşüncesi de yok. Hatta HDP heyetinin gideceği yere kadar refakat etmesi var.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir