Connect with us

Güncel

Çankaya’da olağanüstü zirve

Published

on

Çankaya Köşkü'nde Musul Zirvesi yapılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan Çankaya Köşkü'ne çıktı.

IŞİD’in Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nu basarak Başkonsolos Öztürk Yılmaz dahil toplam 49 kişiyi rehin alması ve iki günden beri karargahında tuttuğu 31 Türk TIR şoförü için 5 milyon dolar fidye istemesi üzerine, başkent kulislerinde “Ankara bu örgüte karşı askeri seçeneği de gözardı etmiyor” yorumları selendirilmeye başlandı.

Bunun nedeni ise devlet zirvesinin Köşk’te biraraya gelecek olması.

Başbakanlık’taki toplantının ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru’yu Köşk’e çağıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu kez Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i de Köşk’e davet etti.

Bu toplantıya MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Naci Koru da katılıyor. Köşk zirvesi nedeniyle Koru’nun Dışişleri’nde yapacağı bilgilendirme toplantısı daha sonra açıklanacak ileri bir saate ertelendi. Necdet Özel’in de toplantıya katılacak olması zirvede askeri seçeneklerin de yatırılacağı yorumlarını artırdı. Bilindiği gibi Kuzey Irak’ta Türkiye sınırına yakın Bamerni’de Türkiye’nin  tankçı ağırlıklı yaklaşık 500 kişilik bir askeri gücü bulunuyor.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir