Connect with us

Güncel

Çanlar SAVAŞ için mi çalıyor

Published

on

Süleyman Şah türbesi'ni işgal ettiği 21 Mart'ta Türkiye'ye 3 gün süre vererek tehdit eden El-Kaide bağlantılı IŞİD, bardağı taşıran adımı bugün attı ve Türkiye'nin Musul Konsolosluğu'nu basarak tüm çalışanları rehin aldı.

Rehineleri Konsolosluktan bilinmeyen bir noktaya götüren IŞİD'ın bu saldırısı karşısında Ankara halâ sükunetini koruyor ve Ankara, BM ve NATO bağlantılı olarak zirve üzerine zirve yapıyor. Ankara'da kriz masası Çankaya Köşkü'ne taşınmadan önce NATO olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Durum değerlendirmesi yapan hükümet bu saate kadar henüz resmi bir açıklama yapmış değil.

Teyakkuza geçen Ankara'da askeri müdahale zde dahil tüm olasılıklar gözden geçiriliyor. Başbakanlık'ta istihbarat birimlerinden gelen bilgiler ışığında günboyu süren çalışmalar akşam saatlerinde Çankaya Köşkü'ne taşındı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu New York temaslarını yarıda bırakarak, ACİL kaydı ile Ankara'ya uçarken, Çankaya Köşkü'nde de MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı'nın da katılımı ile olağanüstü zirve başladı.

Musul Konsolosluğu baskını ile Borsa dip yaparken ilk kez hükümet zirve üstüne zirve yaparken borsa'yı kollama gereği hissetmedi.

Ankara'da sinirler gergin…

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir