Connect with us

Güncel

Ankara bu “İMA”yı konuşuyor

Published

on

AKP Hükümeti'nin basından sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT Genel Müdürlüğü'nün lokalinde televizyon kanallarının Ankara temsilcileri ile sohbet etti.

Sohbette Musul Konsolosluğu baskınını bir gün önce Meclis Genel Kurulu kürsüsünden haber veren MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın Dışişleri Bakanlığı'ndaki haber kaynağı da gündeme geldi.

Sinan Oğan'ın Dışişleri'ndeki haber kaynağını inkar etmesine rağmen bir televizyon temsilcisi Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, bu konuda, “MHP'li Sinan Oğan'ın Twitter'dan 'Zaten telefonlarımızı dinliyorlar, Dışişleri Bakanlığımızdaki kaynağımız kimse hemen açıklasınlar ki, böyle bir şey yok' yazdığını” hatırlatması üzerine Arınç, imalı bir yanıt verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Kaynağının kendisiyle telefonla görüşmesine ihtiyacı yok. Biraz daha iyi anlar şimdi. Yeni bir tweetini bekleyelim, Beni konuşturmasın. Ne söylemek istediğimi anlar. O kaynak onunla konuşmak için telefona ihtiyaç duymuyor” dedi.

KÖSTEBEK KADIN MI?

Arınç'ın bu sözleri MHP'li Sinan Oğan'ın Dışişleri'ndeki köstebeğinin bir kadın olabileceğini akıllara getirdi. Zira Arınç, Sinan Oğan'ın köstebekle yüzyüze görüştüğünü ima ederken, randevularının bile telefonsuz gerçekleştiği algısı yarattı.

Siyasi kulislerde Arınç'ın bu sözlerle yasak bir ilişkiden bahsettiği söylentileri de hızla yayılmaya başladı.

OĞAN'DAN YANIT GECİKMEDİ

Bülent Arınç dün bu konuşmayı yaptıktan kısa bir süre sonra Sinan Oğan da Ulusal Kanal'ın konuya ilişkin sorularını yanıtladı.

Oğan, “Arınç atıyor” dedi. “Öyle birisi olsa, ben geri adım atarım, o kişiyi korumak için” ifadesini kullananan Oğan, Arınç'ın “onun elindeki bilgi bizde önceden vardı” demeye getirdiğini belirterek, “Bu daha ağır bir sorumluluk” yorumunu yaptı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir