Connect with us

Güncel

Bahçeli’ye yanıt verirken dili sürçttü

Published

on

Başbakan Erdoğan grup konuşmasında Bahçeli'nin MHP grup toplantısında yaptığı konuşmadaki kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

“AĞZINDAN SALYALAR AKIYOR”

Erdoğan, “Bu sabah yaptığı konuşmaya bakıyorsunuz Bahçeli’nin, aman yarabbi. Baştan aşağı, yine ifade ediyorum bu kürsüden ağzından salyalar akıyor. Biz öyle konuşmayacağız. Ve tamamıyla bir müfteri edasıyla yaptığı konuşma. İftiralarla dolu bir konuşma. 16 – 17 yıldır partinin başındasın geldiğin yer ortada. Ben MHP’li kardeşlerime hep sesleniyorum. MHP’yi küçülten bu adamla bir yere varamazsınız. Bu adam siyasette çırak bile olamadı, olamayacak da. Bunun varlığı MHP teşkilatı için bir tehlikedir. Bu denli bir tehlikedir” DEDİ.

“İSPAT EDEMEZSEN ALÇAKSIN ADİSİN”

Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin oğlu Bilal ile ilgili sözlerini de hatırlatarak, “Kalkıp evladıma hazine arazilerinin tahsisinden bahsediyor. Bakın bu kürsüden söylüyorum. Terör örgütünün başıyla aynı sofraya oturup oturmamaktan bahsediyor. Ey Bahçeli, bunları ispat edemezsen sen alçaksın adisin” dedi.

“AYAKKABI KUTUSUNA MİLYARLARLA NE AVRO NE DOLAR SIĞMAZ”

Başbakan, şunları söyledi:

“İkide bir ayakkabı kutularıyla konuşup duranlara sesleniyorum. Milyarlarla ne avro ne dolar sığmaz. O ancak sizin kasalarınıza sığar. Siz önce bunu ortaya koyun. Neler yaptıklarınızın hepsi ortada, o yüzden kaçıp gittiniz. Ben davalarımı yine açacağım. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanına köksüz diyecek kadar kökten binasip olan kişi bunun hesabını verecektir. Despot diyen bir adam bunun hesabını verecektir.

BÖCEK’TE BİZ İKİ YIL BEKLEMEDİK ONLAR ENGELLEDİ”

Nasıl hukuk cinayetlerini işlediklerini geçmişte fark edebilmek kolay değildi. Evet mağdurlar biliyorlardı fakat ateş düştüğü yeri yakıyor. Bizim de milletimin de gerçeklerden haberdar olmamız engelleniyordu. İşte böcek soruşturması. Bazıları soruyor, neden iki yıl beklediniz? Biz iki yıl beklemedik, onlar maşaları yoluyla iki yıldır soruşturmanın üzerini örtüyorlar. Biz bunun takipçisiyiz. Bunu takip edeceğiz.”

DİLİ SÜRÇTTÜ

Başbakan Erdoğan, Devlet bahçeli'nin, “Erdoğan Pınarhisar hapishanesinde yattığı 3-5 ayı mumla arayacak” sözlerine yanıt verirken dili süçttü ve Pınarhisar yerine “Pensilvanya” dedi:

“Ne diyor Bahçeli biliyor musunuz? Pınarhisar’da yattığın günleri mumla arayacaksın diyor. Ey Bahçeli, o Pensilvanya’daki (Pınarhisar) yatışımın nedeni benim asilliğimin ifadesidir. Sen bir defa kendine bak. Pınarhisar günleri, senin düşündüğün ya da düşlediğin günler değil zaten. Eğer bizim için o tür günler yine gelecekse, biz öper başımıza koyarız. Bundan herhangi bir sıkıntımız yok. Yeri geldiği zaman Ziya Gökalp dersin…

“Minareler süngü, kubbeler miğfer, Camiler kışlamız, müminler asker”  Cümlelerinden rahatsız oluyorsan bu millet seni gerekli olan yere zaten mahkum edecek.”

“APOLETLİ CUMHURBAŞKANI İSTİYORLAR”

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Erdoğan, muhalefetin Çankaya'da siyasi bir karekter istemediğini hatırlatarak, “Kendileri aday olamadılar. Siyasetin güç kazanmasını istemediler. Hatta şu ifadeleri de kullandılar: “Biz cumhurbaşkanlığı makamının siyasetçi olmasını da istemiyoruz.
Yani siyasetçi olmasını istemeyecekseniz de apoletli olmasını mı isteyeceksiniz?” dedi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir