Connect with us

Güncel

Silahların belgesini açıklayacağız!

Published

on

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’den Suriye’ye TIR’lar ile gönderilen silahların belgelerini açıklayacaklarını söyledi

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında hükümete yönelik eleştirilerini sürdürdü. Kılıçdaroğlu Türkiye’nin komşusu ülkelere yönelik hükümetin dış politikasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu bu konuda şunları söyledi:

“Buradan hükümete çağrıda bulunuyorum merkezi Irak yönetimi ve bölgesel Kürt yönetimi ile görüşün. Oradaki Türklerin güvenliği için Birleşmiş Milletler’i harekete geçirin. Oradaki insanlarımıza yardım etmeliyiz. Silah değil. Uluslararası kuruluşları harekete geçirmeliyiz. Türkmenleri korumak için gerekirse kuzeyde Kürt yönetimiyle görüşülmeli ve onların da desteğiyle koruma sağlanmalıdır. Bölgeyi korumamız lazım. Bölgede huzursuzluk hepimizi için huzursuzluktur. Düne kadar söyledik ‘Bölgeye silah göndermeyin’ diye. Yüzlerce TIR gitti, silah dolu. Önümüzdeki günlerde silahı nasıl gönderiyorlar, bütün ayrıntılarını belgeleriyle kamuoyuyla paylaşacağız.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir