Connect with us

Güncel

İTÜ’den “TIRSAK” öğrencilere destek

Published

on

Bodrum'da geçtiğimiz hafta tur gezisi sırasında Rıza Zarrab'ın yatını görünce, “O yatı hangi parayla aldın” diyen ve ardından “Hırsız var” sloganı atan İTÜ öğrencileri, tur bitimi karaya çıktıklarında Rıza Zarrab'ın korumaları tarafından hastanelik edilinceye dek dövülmüş ve taraflar karakolda sulh olmuştu. Dayak yiyen İTÜ öğrencileri karakolda kendilerine sopa atanlardan şikayetçi olmamıştı. Medyahanesi de o haberi, “Siz bu b… neden yediniz?” başlığı ile duyurmuştu.

SİZ BU B… NEDEN YEDİNİZ?

İşte o “Tırsak” öğrencilere İTÜ Meclisi sahip çıktı…

İTÜ Meclis'i, Muğla'nın Bodrum ilçesinde üniversite öğrencilerinin laf attıkları için Rıza Zarrab'ın korumaları tarafından dövüldüğü iddiasyıla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Teknik Üniversitesi mensuplarının kurduğu İTÜ Meclis'inden yapılan açıklamada olay hakkında şöyle denildi: 

“Bodrum’da teknik gezi yapmakta olan İTÜ Şehir ve Bölge Planlama öğrencisi arkadaşlarımız, seyirleri esnasında tesadüfen Rıza Zarrab’ın bulunduğu tekne ile karşılaşmış, kendisine, bindiği tekneyi hangi paralarla aldığını sormuş ve “senden, ondan, bundan aldığım ödünç paralarla” cevabını almışlardır.

Bu sözün üzerine “hırsız var” diye bağırarak tepkilerini de dile getiren arkadaşlarımız, bindikleri teknenin karaya yanaşmasından sonra kendilerini bekleyen Rıza Zarrab ve korumaları tarafından ağır şekilde darp edilmiştir. Olayın ardından Rıza Zarrab’ın avukatı, şikâyetçi olmamaları için arkadaşlarımıza baskı yapmıştır…

Bodrum’da saldırıya uğrayan arkadaşlarımızın yanındayız, yürüyecek olan her türlü hukuki sürecin de takipçisi olacağız. Kamuoyuna duyurulur.”

HUKUKİ SÜREÇ YOK Kİ TAKİP EDESİN

İTÜ Meclis'i olayla ilgili hukuki sürecin takipçisi olacağını açıklıyor ama sopayı yiyen öğrenciler şikayetçi olmamış. Taraflar karakolda baskıyla ya da başka bir yolla sulh olmuş. Dolaysıyla yürüyen herhangi bir hukuki süreç yokken neyin takipçisi olacaksınız..?

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir