Connect with us

DÜNYA

Netehyahu: Hamas’tan hesap sorulacak

Published

on

Üç gencin cesedine ulaşılmasını mütakiben İsrail güvenlik kabinesi olağanüstü toplandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, üç gencin “hayvanlar tarafından soğukkanlıca kaçırılıp öldürüldüğünü” söyleyerek, “Hamas hesabını verecek. Bunun hesabını soracağız” dedi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zühri ise AFP ajansına yaptığı açıklamada, kendilerine yönelik herhangi bir cezalandırma hareketinin “cehennemin kapılarını açacağını” ifade etti.

İsrail, 3 ilahiyat öğrencisinin kaçırılmasından Hamas hareketini sorumlu tutuyor.

Gizli servis Şin Bet, Pazartesi günü yaptığı duyuruda, Hamas militanı olduğu belirtilen Mervan Kavezme ile Amir Ebu Ayşe adlı kişilerin arandığını belirtti.

İsrail güvenlik güçlerinin 3 genci bulmak için başlattığı operasyonlarda yaklaşık 400 Filistinli tutuklandı ve çıkan çatışmalarda en az 5 Filistinli öldü.

Son olarak, El Halil'in kuzeyindeki Helhul köyünde çatışmalar yaşandığı haberleri geldi.

Gençlerin cesetlerinin de bu bölgede bir çukurda bulunduğu belirtiliyor.

İsrail ordusunun bütün Helhul bölgesini kuşatma altına aldığı ifade ediliyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, bütün ulusun “derin keder” içinde olduğunu belirtirken, “suçlu teröristlerin şiddetle cezalandırılmasında kararlı olduklarını” vurguladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kaçırma olayının, Filistin Başkanı Mahmud Abbas liderliğindeki El Fetih hareketiyle Hamas hareketinin Nisan ayında birlik hükümeti kurmak için anlaşmasının sonucunu olduğunu öne sürmüştü.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir