Connect with us

DÜNYA

CIA’nın Beyaz Saray Şefi sorgulandı

Published

on

Beyaz Saray'ın çitlerini aşarak güvenlikli avlu içerisindeki binaya kadar girip, bina içinde de CIA'nın seçkin korumaları ile köşe kapmaca oynayan 42 yaşındaki Texaslı Omar Gonzalez, bu akıl almaz ve son dereece tehlikeli hareketi ile Beyaz Saray'daki güvenlik boşluğunu da sorgulanır hale getirdi. CIA hala Omar Gonzalez'in sorgulamasını yapıyor. Gonzalez'in otomobilinden satır ve balta gibi kesici aletler çıktığı gelen bilgiler arasında.

JULİA PİERSON'UN KOMİSYONDAKİ SAVUNMASINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Beyaz Saray'a sızan bu Texaslı, yaptığı hareketin hesabını nasıl verir bilemiyoruz ancak, onun oraya girmesini önlemekle yükümlü olan CIA'nin Beyaz Saray Şefi bayan Julie Pierson, bugün hayatının en kötü gününü yaşadı.

Julia Pierson, Obama tarafından Beyaz Saray'ın güvenliğinden sorumlu CIA şefi olarak atanan ilk kadın ajan ünvanını taşıyor.

Bayan Pierson, 19 Eylül'de yaşanan güvenlik ihlali nedeni ile Gözetim ve Hükümet Reform Komitesi önünde hesap verdi.

Duruşmada ilk birkaç saat boyunca, milletvekilleri Pierson’ın liderliğini sorguladı ve onun gizli servisteki performansını eleştirdi.

Eleştiriler karşısında duygularını yansıtmayan Pierson, istikrarlı bir monoton üslupla milletvekillerinin sorularına yanıt verdi.

Milletvekilleri, kısa, hızlı sorularla tam anlamı ile Pierson üzerinde baskı oluştururken acımasız bir üslup kullandı  ve göreve geldiğinde çok tecrübeli bir ajan olduğu söylenen Pierson’ın Gizli Servis’teki  30 yıllık emeğini hallaç pamuğu gibi attılar.

Gizli Servis Müdürü Pierson öfkeli milletvekillerinin hışmına uğrarken sık sık “hatalar yapılmış olabileceği” ifadesini kullanınca muhatabları iyice çileden çıktı.

Pierson, “Ben güvenlik planının düzgün kurgulandığını sanmıyorum” demesine rağmen tüm sorumluluğu üstlendiğini ifade etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir