Connect with us

DÜNYA

Bayık: Silahlı birliklerimizi Türkiye’ye gönderdik

Published

on

PKK'nın Kandil Sorumlusu Cemil Bayık bu açıklamayı Kandil'de Almanya'nın devlet televizyonu ARD'ye yaptı. ARD'nin resmi internet sitesinde yapılan röportajın tam metni yayınlandı.

ARD muhabiri Reinhard Baumgarten'e konuşan Bayık, TBMM'De kabul edilen tezkerede IŞİD'in sözünün neredeyse hiç geçmediğini belirterek, “Tezkere ile PKK'ya açıktan savaş ilan edilmiştir. Tezkerenin kabulüyle Türkiye barış sürecini sona erdirmiştir. Silahlı militanları yeniden Türkiye'ye gönderdik” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Cemil Bayık röportajda Türkiye'deki Kobani gösterilerinde Kürtlerin ölmeye devam etmesi durumunda, yeniden silahlı mücadeleye başlayacaklarını söyledi.

Bayık, “Eğer böyle devam ederse, gerilla, halkımızı korumak için savaşacaktır. Gerillanın asıl görevi, halkı savunmaktır” dedi.

“TEZKEREDE IŞİD'E DEĞİL PKK'YA SAVAŞ İLAN EDİLDİ”

Cemil Bayık, iki yıldır devam eden çözüm sürecinden artık ümidini kestiğini belirterek, şunları söyledi:

“Hükümet Doğu ve Güneydoğu'da askeri yığınak yapmayı sürdürdüğü için biz de harekete geçtik. Türkiye politikalarını aynen sürdürdüğü için biz de silahlı birliklerimizi Türkiye'ye geri gönderdik. Büyük Millet Meclisi'nde Suriye ve Irak tezkeresinin kabulü bize göre savaş ilanı anlamına geliyor. Tezkerede IŞİD sözü neredeyse hiç geçmiyor. Tezkere ile PKK'ya açıktan savaş ilan edilmiştir. Tezkerenin kabulüyle Türkiye barış sürecini sona erdirmiştir.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir