Connect with us

DÜNYA

Özgür Suriye Ordusu İsrail’e taşoronluk yapmış!

Published

on

İsrail Savunma Bakanı Ya'alon, Özgür Suriye Ordusu ve diğer ılımlı muhalif gruplara yardım ettiklerini açıkladı. İsrailli bakanın bu açıklamasına karşılık hiç bir yalanlama gelmedi.

Türkiye başta olmak üzere Avrupa ve ABD'nin başından beri yardım ettiği Özgür Suriye Ordusu'nun İsrail'den de yardım almış olması herkesi şaşkına çevirdi.  Esad rejimine karşı İslamcı duruşu ile bilinen muhalif grubun hiç bir kriterinin olmaması dikkat çekti.

Haaretz'e konuşan İsrail Savunma Bakanı Moşe Ya'alon, İsrail'in Suriye ile sınırını oluşturan Golan Tepeleri'ni, El-Kaide'den uzak tutmak için Özgür Suriye Ordusu ve diğer ılımlı gruplara yardım edildiğini açıkladı.
 
Ya'alon, Tel Aviv'in bu girişiminin Suriye sınırlarının güvenliğini sağlamaya dönük olduğunu vurgularken kendi halkından gelecek olası tepkileri bertaraf etmeye çalıştı.

Ya'alon, “Golan'daki Suriye sınırı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) gibi ılımlı muhaliflerin kontrolündeydi ve bizim bu bölgenin köylerinde onlara insani yardımlar sunduğumuz kimseye gizli değildir. Bu yardımlar aşırılıkçı örgütlere sınırlara ulaşma iznini vermemeleri şartına bağlıydı” dedi.

Özgün Suriye Ordusu'nun İslamcı duruşu ile diğer müslüman ülkelerden de askeri ve ekonomik yardım alırken İsrail için El-Kaide'ye karşı da olsa taşoron örgüt gibi davranması şaşkınlık yarattı. ÖSO'nun Türkiye başta olmak üzere bazı müslüman ülkelerden yardım alırken İsrail'in çıkarlarına hizmet etmiş olması, ÖSO'ya yardım eden ülkeleri de zor durumda bıraktı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir