Connect with us

DÜNYA

ABD Türkiye’yi 2 yıldır kandırıyormuş!

Published

on

PKK’nın Suriye’deki kolu PYD, ABD ile görüşmelerin 2 yıldır devam ettiğini ancak Türkiye’nin tepkisinden çekindiği için ABD’nin bunu açıklamadığını iddia etti. PYD ile perşembe günü doğrudan görüşmeye başladıklarını açıklayan ABD Dışişleri Bakanlığı, önceki gün de PYD ile istihbarat paylaştıklarını belirtmişti.

Şark ul-Asvat gazetesinin haberine göre, PYD sözcüsü Nevaf Helil, ABD’nin Kobani’ye askeri yardım yapmayı kabul ettiğini açıkladı. Helil, ABD’nin Rojava’ya, öncelikle de Kobani’ye silah gönderilmesini kabul ettiğini söyledi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim’in, Paris’te, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Daniel Rubinstein’la görüştüğünü aktaran Helil, ana konunun silah gönderilmesi olduğunu vurguladı.

IŞİD’E KOBANİ VE IRAK'TA DARBE

Kobani’de ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik hava saldırıları ve çatışmaların ardından kenti savunan YPG güçleri, IŞİD’in ağır kayıplarla geri çekildiğini ve daha önce kaybettikleri bazı mevzileri IŞİD‘den geri aldıklarını açıkladı. Bir YPG komutanı, IŞİD’in doğudaki iki bölge hariç, Kobani’nin tüm bölgelerinden çekildiğini söyledi. Sosyal medyada paylaşılan videolara göre, çatışmaların kesildiği sıralarda Kürt güçleri Kobani yakınlarında sevinç gösterileri ve “zafer yürüyüşü” yaptı. Önceki gün IŞİD’in havan topu saldırıları yaptığı Mürşitpınar sınır kapısının olduğu bölgede çatışmalar şiddetlendi. 2 bombalı saldırı yapıldı.

Irak’ın Selahaddin eyaletinde de IŞİD’e karşı kapsamlı operasyon için harekete geçildi. Tikrit ve Beyci’deki operasyonlara Irak ve ABD uçakları da destek verdi. IŞİD’in elinde olan El Hamra, El Mihazam ve El Muaskerat bölgeleri geri alındı. 94 militan öldürüldü. Diyale’deki operasyonda da aralarında örgütün “Şeriat yargıcı” Ebu Aişe’nin de bulunduğu 30 militan öldürüldü. IŞİD ise, bomba yüklü bir panzerle dün emniyet güçlerini hedef aldı. Selahaddin Emniyet Müdürü Hamad Namis El Cuburi’nin yaralandığı saldırıda 4 polis öldü, 7 polis yaralandı. Geçen hafta da, Anbar Emniyet Müdürü öldürülmüştü.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir