Connect with us

Sinema

Tarantino sinemayı bırakıyor

Published

on

Quentin Tarantino, Deadline internet portalı tarafından yayımlanan röportajında, ‘‘Yeni film bekleyen izleyicilere rağmen 10. filmin ardından yönetmenlik kariyerini sonlandırmanın doğru bir fikir olduğunu düşünüyorum’’ dedi.

Dünyaca ünlü yönetmen, sinemayı bıraktıktan sonra ne yapacağı üzerine kendisine yöneltilen soruyu da ‘‘Piyes ve kitap yazmayı planlıyorum. Sonuçta sahneyi terk etmen söylenene kadar orada bulunma gibi zorunluluğun yok… Seyircilerin halen benden daha fazlasını bekledikleri bir ortamda bırakma fikri hoşuma gidiyor. Bence yönetmenlik, gençlerin yapacağı bir iş… Ardımda yönetmeni, senaristi ve yapımcısı olduğum onlarca filmi bırakmak ve elimde de iki yedek projenin olduğunu bilmek güzel bir duygu. Her şey tabi ki kesin hatlarla belirlenmiş değil ama planım böyle’’ diyerek yanıtladı.

Tarantino, sinemayı bıraktıktan sonra geri  dönüp dönmeyeceği konusunda ise ‘‘Eğer gerçekten çok iyi bir fikirle karşılaşırsam sırf yönetmenliği bıraktım diye bu fikri reddetmem’’ şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Şubat ayında çıkan haberlerde Tarantino’nun The Hateful Eight isimli projesine geri dö ndüğü ve senaryoyu yeniden yazdığı bilgisi verilmişti. Bilindiği üzere ünlü yönetmen, filmle ilgili olarak basına sızdırılan bilgiler sebebiyle filmi çekmekten vazgeçtiğini açıklamıştı.

My Best Friend's Birthday (1987)
Rezervuar Köpekleri (Reservoir Dogs) (1992)
Ucuz Roman (Pulp Fiction) (1994)
Jackie Brown (1997)
Kill Bill (Vol. 1 (2003) ve Vol. 2 (2004))
Sin City (2005) (Konuk yönetmen)
Grindhouse (“Death Proof” kısmı) (2007)
Soysuzlar Çetesi (Inglorious Basterds) (2009)
Zincirsiz (Django Unchained) (2012)

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir