Connect with us

Sinema

DT 2 oyunla Azerbaycan’da

Published

on

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Azarbaycan etkinliklerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü açıklamasına göre, Bakü'de 23-27 Kasım'da düzenlenecek “Türkiye Kültür Haftası” kapsamında, DT'nin iki oyunu, Milli Akademik Dram Tiyatrosu'nda Azerbaycanlı seyircilerin beğenisine sunulacak. Bu kapsamda, Volkan Özgömeç'in yönettiği ve Kamyon kasasında, bilinmezliğe doğru yol alan kaçakların hikayesinin anlatıldığı “Nereye”, 26 Kasım'da izlenebilecek.

Murat Çidamlı'nın, Sait Faik Abasıyanık'ın hayatı ve eserlerinden oluşan bir seçkiyle sahneye taşıdığı, müzik, dans ve görsel efektleriyle seyirciyi edebiyatla buluşturan “Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye” ise 27 Kasım'da sahnelenecek.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Türkiye Kültür Haftası el sanatları, fotoğraf sergileri, film gösterimleri ve konserlerle sanat şölenine dönüşecek. Türk sinemasının ödüllü filmlerinin iki gün boyunca Nizami Kino Merkezi'nde sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı etkinliklerde, İstanbul Türk Dünyası Tarihi Müzik Topluluğunun mehter ve sema gösterisi, sanatçı Azerin'in katılımıyla gerçekleşecek.

Etkinlikte, Anadolu insanının el sanatları ürünleri ile “Anadolu'da İnsan ve Yaşam” konulu bir de seçki yer alacak.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir