Connect with us

Güncel

Fuat Avni’den yeni OPERASYON iddiası

Published

on

Geçtiğimiz yıl patlak veren 17 Aralık yolsuzluk operasyonu sonrasında kabine içinden paylaştığı bilgilerle Twitter fenomeni olan Fuat Avni, operasyonun yıldönümünü es geçmedi. Fuat Avni, yolsuzluk operasyonun ikinci dalgası olan 25 Aralık'ta hükümetin yeni bir operasyon başlatacağını öne sürdü. Buna göre, Fethullah Gülen hakkında 'terör örgütünü yönetmekten' işlem yapılacak ve kırmızı bülten çıkarılacak.

Fuat Avni, Zaman gazetesi eski yazarlarından ve kamuoyunda Fethullah Gülen'in szöcüsü olarak bilinen Hüseyin Gülerce'nin ifadesinin ardından yeni bir operasyonun temelinin atıldığını ifade etti. Twitter fenomeni, “Gülerce, boş dosyalar konusunda savcılara yardım etse de kendi de boş olunca dosya dolmadı. Gülerce'nin şaşırmış yüz ifadesinin altındaki gerçekleri yakında göreceksiniz. İfadesi kapsamında büyük bir operasyonun temeli atıldı. Gülerce'nin KÇG ekibine teslim ettiği ve çoğu vatandaş ve esnaftan oluşan listeye 25 Aralık günü operasyon planlandı” diye yazdı.

Twitter fenomeni, Kimse Yok Mu Derneği'ne operasyon planlandığını ve KCK operasyonlarını yapan polislerin de gözaltına alınacağını yazdı. Fuat Avni, “Derinler pisliklerini Tiran'a fısıldayarak Böcek (2.dalga), Zirve, Hürkuş yayınevi, Poyrazköy, Zir Vadisi gibi pek çok operasyon planladı (…) Bilal'in isteğiyle üç savcı alelacele Vatan'a gelerek ifadeyi burada almaya başladı” dedi.

Cemaate karşı 17 Aralık’ın rövanşı olarak görülen 14 Aralık operasyonunu önceden deşifre eden Fuat Avni, operasyonun başarılı olmaması karşısında Tayyip Erdoğan’ın çok sinirlendiğini ve özellikle de Emniyet’e gidip teslim olanlara kızdığını öne sürdü.

 Fuat Avni, 'Medya Darbesi' istenilen başarıya ulaşamadı. Gözaltına alınanlara uluslararası destek ve yapanlara tepki Tiran'ı bunalttı. Öfkesini yakınındakilerden alıyor. Bağırmalara alıştık ama küfürlerine alışılamıyor. (…) Tiran'ın geçen yıl bugün canı çok yanmıştı, intikam için her şeyi mübah görüyor” diye yazdı.

“OPERASYONU YASİN EL KADI'NIN AVUKATI YÜRÜTÜYOR”

İstanbul Emniyeti’nin ‘içi boş dosyayı doldurmak için her filmi çevirdiğini’ belirten Fuat Avni,  14 Aralık operasyonu, Bilal Erdoğan'ın ortağı Yasin El Kadı'nın avukatı ve aynı zamanda Yenişafak ve Albayrak grubundan yönetici Mustafa Doğan İnal’ın yönettiğini iddia etti.

“GÖNÜLTAŞ'IN KÖŞE YAZISIYLA TUTKLANAMAYACAĞINI İYİ BİLİYOR”

Twitter fenomeni, operasyon kapsamında adı gözaltına alınacaklar listesinde yer alan ve Erdoğan’ın ‘yurtdışına kaçtı’ dediği Bugün Gazetesi yazarları Nuh Gönültaş’a da değindi. Fuat Avni, Gönültaş üzerinden operasyonun ayrıntılarını deşifre etti.

Fuat Avni, “Nuh Gönültaş hakkında yakalama kararı çıkarıp kaçtı algısı oluşturulacak. Tiran gelip teslim olanlara çok bozuluyor. Gönültaş için 'inşallah teslim olmaz' dedi. Bir köşe yazısıyla tutuklanamayacağını iyi biliyor” diye yazdı.

“GÜLERCE, AVUKAT İNAL TARAFINDAN MİSAFİR EDİLDİ”

Fuat Avni, operasyonun detaylarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı; “Bilal ve Avukat İNAL, Vatan Emniyet'te KÇG ekibine talimat yağdırıyor. Polis müdürleri kendilerini sıkıntıya sokacak birçok şey yaptı. (Hüseyin) Gülerce, emniyette Avukat İnal tarafından misafir edildi (!)”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir