Connect with us

Güncel

Siyaseti korumalar mı yönlendiriyor?

Published

on

Türkiye'de siyaset öylesine ayaklar altına düştü ki, kimin eli kimin cebinde belli değil. Ağzı dili olan siyasetçiler, ikbal hesapları yaparken ince eleyip sık dokurken yanındaki yöresindeki herkes de onun hukukunu koruma adına siyaset yapmaya başlıyor. Bunun son örneğini de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın koruma amiri Osman Çangal verdi.

AKP'nin milletvekili adaylık teklifini reddettiği haberleri karşısında panikleyen ikbal düşkünü yancılar harekete geçti.

Abdullah Gül görevinden ayrıldıktan sonra da yanında kalan Cumhurbaşkanlığı eski Koruma Amiri Osman Çangal retweet ettiği twitter mesajı sosyal medyada çalkantıya yolaçtı.

Osman Çangal, “Kurucu İrade” adlı Twitter kullanıcısının, “@Taha__AKYOL'un 11.Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün aday olmayacağına dair ifadeleri tamamen kişisel görüşlerinden ibarettir” mesajını retweet edince Türk medyasının Cumhuriyet'le yaşıt basın kuruluşu da bunu Gül'ün örtülü mesajı gibi algılayıp haber yaptı.

Abdullah Gül'ün AKP teklifi karşısında sessiz kalmasına rağmen, Taha Akyol'un dışındaki çok yakın arkadaşı köşe yazarları da Gül'ün adaylık teklifine sıcak bakmadığını ilan etmesine rağmen polis müdürlerinin, koruma amirlerinin boşluğu doldurup siyaseti yönlendirmeye kalkmaları ise, Gül'ün iradesine saygısızlık olarak yorumlandı.

Bize göre, bu Gül'ün iradesine saygısızlığın ötesinde durumdan vazife çıkartan manüpile edilen iradelerin hoyratlığından ibaret. Aman dikkat Sayın Gül! Yanınızdaki polis, koruma amiri siyasete müdahale ediyorsa siyasi ömrünüz kısalıyor demektir!

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir