Connect with us

Güncel

İmralı’ya 16 kişilik heyet bilmecesi

Published

on

Pervin Buldan Yalçın Akdoğan'la görüşmelerinden sonra, yaptığı açıklamada, “Başbakan Yardımcısı Akdoğan ile görüştük. Tabii izleme kuruluyla ilgili görüşlerimizi belirttik. Ama onların İmralı adasına ne zaman gideceği henüz netleşmedi. Haftasonu bizgidiyoruz, bunu netleştirdik” dedi.

Pervin Buldan, görüşme sonrası 16 kişilik bir izleme heyetinin oluşturulduğunu açıklamış ve “Heyet, bölge başkanları ve akil insanlardan oluşacak. Heyet, bir sonraki İmralı görüşmesine katılacak. Görüşmeye Sırrı Süreyya Önder ile katıldık” demişti.

İzleme Heyeti'nde yer alacak 16 kişiden 7'sinin Akil İnsanlar Heyeti'nin bölge başkanlarından oluşacağğı ifade edilirken 9 kişinin kimller olacağı belirsiz kalmıştı.

Dünkü bu gelişmelerden sonra HDP yazılı bir açıklama ile Grup Başkanvekili Pervin Buldan'ı yalanladı. İşte HDP'nin açıklaması:

“Grup Başkanvekilimiz Sayın Pervin Buldan ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sırrı Süreyya Önder'den oluşan Heyetimiz çözüm sürecine yönelik yürütülen temaslar kapsamında dün akşam Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan ile TBMM'de bir görüşme gerçekleştirmiştir. Heyetimiz görüşmede, İzleme Heyeti'nin bir an önce oluşturulması gerektiği görüşünü ve önerisini hükümet tarafına iletmiştir.  Ancak görüşmede, basında iddia edildiği gibi isimler gündeme gelmemiştir.”

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir