Connect with us

Güncel

Erdoğan’dan Arınç’a yanıt

Published

on

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her fırsatta bu meseleyi aziz milletimle paylaşıyorum. Milletimin desteğini özellikle talep ediyorum. Tabi rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor diyorlar. Ne demek o? Yani Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Denizli'de yaptığı konuşmadan satırbaşları:
“Artık Türkiye için yeni şeyler söylemek lazım. Hiç şüphesiz bu da sancılı olacak, sıkıntılı olacak. Artık ok yaydan çıktı.
10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçilmesiyle Türkiye'de bir dönem fiilen bitmiştir. Kimilerinin 1876'dan, kimilerinin 1924'den, bazılarının 1946'dan başlattığı parlamenter sistem, 10 Ağustos'ta bir daha geri dönüşü olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne kadar sürecek veya ne zamana kadar sürecek Ya mevcut uygulamaya anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edilene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecek.
Patinaj yapan bir ülke istemyiorum. Bizim sıçrayarak çok daha ileri gitmemiz lazım. Onun için de kaybedecek vaktimiz yok. 2011’de yeni anayasa yapma fırsatını kaçırmamızın ardından ülkemiz ve dünyadaki gelişmeleri hep beraber gördük.
Kabuğunun içinde bir devlet, millet olamayız. Tarihte nasıl büyük bir milletsek bugün de öyle olmalıyız. Bizden beklenen o.
Her fırsatta bu meseleyi aziz milletimle paylaşıyorum. Milletimin desteğini özellikle talep ediyorum. Tabi rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanı siyaset yapıyor diyorlar. Ne demek o? Yani Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorlar. Ben Cumhurbaşkanı olarak konu mankeni değilim.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir