Connect with us

Güncel

Özel güvenlik şirketleri kapanacak!

Published

on

Slovenya, Slovakya, Romanya gezilerini tamamlayarak yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her zaman olduğu gibi dönüş yolunda uçakta yine beraberindeki gazetecilerle sohbet etti. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısı sonucu savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi ile ilgili güvenlik zaafiyetlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Avukatların adliye girişlerinde üstlerinin aranmasını yıllardır savunduğunu belirten Erdoğan, özel güvenlik şirketlerinin de kapatılması gerektiğini söyledi. Erdoğan bu konuda şunları söyledi:
“ÖZEL GÜVENLİK ÇOKTAN TARİH OLMALIYDI”
“Ben yıllardır avukatların üstünün aranmasını savunan birisiyim. Diğer siyasetçiler hep saldırdı. Bugün de işi avukatlara 'Cüppelerinizi çıkarın ve içeri girin' noktasına getirdiler.
Herkes X-Ray'den geçmek dahil, aranmalı. Özel güvenlik bir kenara konulmalı. Birçok kurumda özel güvenlik bana göre artık tarih olmalı, görev tümüyle polislere bırakılmalı.
Daha açık söyleyeyim; ben özel güvenliğin tamamen kaldırılmasını arkadaşlarıma teklif edeceğim. Zaten özel güvenlik elemanlarının çoğu emekli… Yaşı uyan emniyete girer.”

YASAYI KENDİSİ ÇIKARTMIŞTI
Özel Güvenlik şirketlerinin kurulmasına ilişkin 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun, Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 10.06 2004'te Meclis'te kabul edilmiş, 25 Haziran 2004'te de Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Erdoğan şimdi bu yasanın kaldırılması için hükümete öneride bulunacak.
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir