Connect with us

Televizyonlar

RTÜK AKP reklamına ceza veremedi

Published

on

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, siyasi reklamlarda Türk bayrağı ve dini ibarelerin kullanılmasının yasak olduğunu hatırlatarak, bu konuda 41 ihlal dosyasına ceza verilmemesi ile ilgili şunları söyledi: 
“AKP’nin bayrak ve dini ibarelerin kullanıldığı reklamı televizyonlarda yayınlanmış ve YSK’da bu reklamı yasaklamıştır. Kanun ve yasak açıkken bunu yayınlayan kanallara ceza verilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda 41 dosya üst kurulumuza gelmiştir. Kanun açıkken RTÜK’ün AKP’li 5 üyesi bu reklamı yayınlayan kanallara ceza verilmemesi yönünde oy kullanmıştır. 
Eğer o reklam bir muhalefet partisine ait olsaydı adım gibi eminim ki ceza yönünde oy kullanırlardı. Maalesef RTÜK yönetimi tarafsız değil. RTÜK’ün AKP’li üyeleri kanunu, anayasayı bir kenar atıp sadece AKP’nin çıkarlarına hizmet etmektedir. AKP kontenjanını kullanan RTÜK üyeleri maalesef militanca davranıyorlar. Geçen yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde yapılan haksızlıklar bu defa misli ile yapılacak. RTÜK aracığıyla medya dizayn ediliyor ve muhalefete darbe vuruluyor. Muhalefet partilerinin kendilerini topluma anlatabilmelerinin önüne geçiliyor. Tek parti dönemi gibi ekranlarda sadece AKP yer alsın isteniyor. 
Biz bunlara karşı çıkınca da hakkımızda komisyonlar kuruluyor kanun dışı olarak bize kınama cezası veriyorlar. Bizleri üyelikten atmakla tehdit ediyorlar. Ama unutmasınlar demokrasi bir gün mutlaka kazanacak. Bu yapılan haksızlıkların hesabı mutlaka sorulacak.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir