Connect with us

Güncel

Buna Melih Gökçek bile inanmaz!

Published

on

AKP milletvekili aday listesi, pek çok bilinmeyeni de su yüzüne çıkardı. Partinin en yetkili ağızlarından biri olan Grup Başkanvekili Mahir Ünal, 17-25 Aralık Operasyonlarından sonra “Alo Fatih” tapeleri ile gündeme gelen HaberTürk Tv'de milletvekili aday adaylığı için 30'dan fazla milletvekili ve parti yöneticisinin birinci derece akrabalarının başvurduğunu açıkladı. 
AKP içinde yönetici ve seçilmişlerin değil birinci derece, üçüncü derece akrabalarının bile milletvekili adayı olmasının prensip kararı ile enggellendiğini belirten Mahir Ünal, parti içinde tartışma ve kıyas konusu olan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in adaylıkları arasındaki nüans farkını (!) anlatırken hayli zorlandı.
Osman Gökçek'in AKP prensipleri çerçevesinde aday gösterilmediğini belirten Mahir Ünal, Berat Albayrak'ın adaylığını anlatırken adeta mide krampları geçirdi.

NE İÇİNDE ERDOĞAN SİYASETİN NE BÜSBÜTÜN DIŞINDA
Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan için AKP ile illiyet bağlantısını inkar etmeden tarafsız bir cumhurbaşkanı profili çizmekte çok zorlandı.
Bakın mahir Ünal ne dedi:
“Sayın cumhurbaşkanımız bizim kurucu genel başkanımız ama bizim aldığımız ilke kararı, AKP'nin kurumsal yapısı ve o kurumsal yapı içerisindeki ilişki ağı ile ilgili.
Sayın cumhurbaşkanımız yüzde 52 oyla seçilmiş bir siyasetçi… Yani siyasetçiyi özellikle söylüyorum. Diyorlar ki, 'Efendim Cumhurbaşkanlığı makamı…' Cumhurbaşkanlığı makamı geçmişte siyasetten ari (ayrı-tarafsız-objektif) düşünülebilirdi. Ama bugün artık seçilmiş bir cumhurbaşkanını siyasetten ari düşünemeyiz. 
Bir kampanya yapmış, kampanyası sırasında siyasal söylemlerde bulunmuş. Tabi ki bir siyasetçi… Ama seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak ayrı bir pozisyonu var. Şimdi biz Cumhurbaşkanımızı AKP'nin içinde değerlendirip, cumhurbaşkanımızın bir akrabası ile ilgili böyle bir sınırlama korsak eğer bu şu anlama gelir 'Efendim Cumhurbaşkanı da AKP'li' demek anlamına gelir. Dolaysıyla böyle bir şey söz konusu olamaz.”
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir